Tip dana: Frajburg – Borusija Menhengladbah: Mogu li gosti do plasmana u Ligu šampiona?

Ovog vikenda su na programu novi mečevi u nemačkom šampionatu, a uvodni susret 30. kola se igra u Frajburgu, gde će istoimena ekipa na svom terenu, naravno bez prisustva navijača dočekati Borusiju Menhengladbah.
Meč između ova dva kluba je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Frajburg: Sezona iznad očekivanja!

Fudbaleri Frajburga su prošle sezone uglavnom igrali promenljivo, što ih je na kraju i dovelo do trinaestog mesta na tabeli, uz podatak da je tada ova ekipa odavno prebrinula sve brige oko opstanka u društvu najboljih, što je svakako i bio primarni cilj.
Sigurno je da bi ova simpatična ekipa završila i na boljoj poziciji na tabeli, ali su na poslednjih pet mečeva ostvarili samo jedan trijumf, uz čak tri poraza i jedan remi.
Kada je ovaj šampionat u pitanju deluje da svi navijači Frajburga imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Naime, njihovi fudbaleri se posle 29-og odigranog kola nalaze na fantastičnom osmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na šestoplasirani tim na tabeli Bundeslige, a poznato je da to šesto mesto na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
Ipak, ono što se svakako mora priznati je da Frajburg ne igra baš najbolje od kako se nastavila Bundesliga, pošto su na četiri odigrana susreta doživeli dva poraza i dva remija.
Sve je počelo dosta dobro, pošto je Frajburg uspeo da odoli na gostovanju kod Lajpciga koji igra fantastično ove sezone, ali su nakon toga izabranici Kristijana Štrajha doživeli dva poraza i remi na gostovanju kod Frankfurta u jednom izvanrednom susretu koji je završen rezultatom 3:3.
Inače, ne treba zaboraviti da je Frajburg fenomenalno startovao ove sezone i da su se mimo svih očekivanja dugo nalazili u samom vrhu tabele, ali su kasnije počeli da osciliraju, zbog čega su i pali na osmo mesto, koje i dalje drže.

Borusija Menhengladbah: Može li ova ekipa do plasmana u Ligu šampiona?

Fudbaleri Menhengladbaha su zaista fenomenalno započeli ovaj šampionat i mimo svih očekivanja su prvih desetak kola proveli na prvom mestu na tabeli. Nažalost, kako je vreme prolazilo tako je i ova ekipa pružala sve slabije partije, pa se trenutno, posle 29-og odigranog kola nalaze na četvrtom mestu na tabeli, što je takođe izuzetno značajna stvar, pošto ovo mesto na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je kako je sezona tekla postalo primarni cilj ekipe iz Severne Rajne.
Odmah na startu nastavka su fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha odigrali jedan sjajan meč i slavili na gostovanju kod Ajntrahta u Frankfurtu, a taj meč je završen rezultatom 1:3.
Nakon toga je usledio jedan jako važan meč protiv Bajer Leverkuzena koji je direktan rival Borusiji u borbi za plasman u Ligu šampiona pošto se “farmaceuti” trenutno nalaze na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Menhengladbah. Nažalost, “ždrepci” su doživeli poraz u tom susretu, pošto je na kraju bilo 1:3.
Ipak, ekipa iz Severne Rajne je pokazala karakter pošto su prvo remizirali na gostovanju kod Verdera iz Bremena kome su bodovi bili preko potrebni zbog činjenice da se mimo svih očekivanja grčevito bore za opstanak, da bi u prošlom kolu “ždrepci” odigrali svoju najbolju partiju nakon ove preduge pauze. Naime, Borusija je na svom terenu bez većih problema savladala Union Berlin, a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Inače, do sada je Menhengladbah odigrao četrnaest susreta na gostovanjima na kojima su ostvarili sedam trijumfa, tri remija i četiri poraza, a posebno treba napomenuti da je ova ekipa na poslednja četiri gostovanja upisala isto toliko pobeda.

Naš predlog

Sigurno je da su svi u Frajburgi zadovoljni onim što je do sada učinila ova ekipa, iako ovaj tim u poslednje vreme ima dosta problema i ne zna za trijumf nakon preduge pauze. Sa druge strane, ekipa iz Menhegladbaha još uvek drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, i sigurno je da su im bodovi preko potrebni u ovom susretu. Najviše zbog toga vam i savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85. Takođe, mišljenja smo da će Borusija uspeti da postigne makar dva gola na ovom susretu i iz tog razloga vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68. Za one hrabre, savetujemo vam da probate sa igrom da će gosti postići makar jedan gol u prvom i jedan u drugom poluvremenu. Kladionica Meridianbet igru G1+I&1+II plaća sa fenomenalnom kvotom 2.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.