Tip dana: Borusija Dortmund – Herta: Gosti su u naletu,ali su “milioneri” odlični domaćini!

U subotu se nastavljaju mečevi 30. kola nemačke Bundeslige, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Borusije iz Dortmunda i Herte. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Mogu li “milioneri” da stignu Bajern?

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je ovo nekako i realnost Borusije iz Dortmunda. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli Bundeslige, gde im realno i pripada mesto ako uzmemo u obzir da je Bajern praktično nedodirljiv poslednjih godina.
Ostaje žal što “milioneri” nisu uspeli da dođu do plasmana u četvrtinala Lige šampiona, iako su u prvom meču osmine finala na svom terenu odigrali jedan fantastičan susret i savladali PSŽ sa 2:1. Međutim, u revanšu su Parižani bili bolji na svom terenu sa 2:0, pa je Dortmund završio svoju ovogodišnju epizodu u Ligi šampiona.
U prošlom kolu Bundeslige, Dortmund je odigrao jedan fenomenalan susret na gostovanju kod Paderborna pošto su slavili sa više nego ubedljivih 1:6, a zanimljivo je da u prvom poluvremenu nije bilo golova na tom meču, pa je čak sedam golova palo u drugom delu igre, što je zaista prava retkost.
Nažalost, pre toga su “milioneri” nažalost doživeli poraz na svom terenu od Bajerna što verovatno znači i oproštaj od šampionskih ambicija, pošto Bavarci na pet kola pre kraja šampionata imaju velikih sedam bodova prednosti.
Inače, do sada je Borusija odigrala četrnaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili čak deset trijumfa, tri remija i samo jedan poraz, i to u već pomenutom meču kada je Bajern slavio minimalnim rezultatom.

Herta: Fantastične partije u poslednje vreme!

Ako za neku ekipu možemo slobodno konstatovati da im je prijala ova preduga pauza onda je to svakako Herta. Naime, ekipa iz Berlina igra zaista fantastično u nastavku šampionata, a posle 29-og odigranog kola se nalaze na devetom mestu na tabeli i polako se uključuju u borbu za plasman u Ligu Evrope, pošto šestoplasirani Volfsburg u ovom trenutku ima samo četiri boda viška, što svakako nije nenadoknadiva razlika.
Od kako se nastavila Bundesliga, fudbaleri Herte su zabeležili tri pobede i samo jedan remi.
Sve je krenulo od gostovanja kod Hofenhajma koji važi za ekipu koja igra fantastično na svom terenu. Ipak, Herta je pružila svoju najbolju partiju na gostovanjima ove sezone i slavila sa 0:3.
Nakon toga je ekipa iz Berlina bez većih problema na svom terenu slavila protiv Union Berlina, a taj meč je završen sa ubedljivih 4:0.
Da dobre partije Herte nisu slučajnost najbolje se videlo na gostovanju kod Lajpciga kada je ova ekipa uspela da osvoji bod, pošto je bilo 2:2.
Najzad, Herta je u prošlom kolu na svom terenu slavila protiv Augsburga, što je bio šesti vezani meč za ovu ekipu bez poraza, što je svakako dobar podatak.
Inače, do sada je ekipa iz Berlina odigrala četrnaest mečeva na gostovanjima na kojima su ostvarili pet trijumfa, pet remija i četiri poraza.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan i te kako interesantan duel. Blagu prednost dajemo domaćoj ekipi, ali vam ipak toplo preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda već da se fokusirate na golove, kojih će i te kako biti na ovom duelu. Zbog svega toga savetujemo vam da probate sa igrom 4+, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.95. Takođe, treba očekivati da će i jedni i drugi postići po makar jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Idealna kombinacija kada je ovaj meč u pitanju je igra GG4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.