Tip dana: Juventus – Milan: Ko će u finale italijanskog Kupa?

Sigurno je da je Italija jedna od zemalja koja je najviše pogođena koronavirusom, ali kako sada stvari stoje život u ovoj zemlji se polako ali sigurno vraća u normalu. Između ostalog, to nam najbolje pokazuje i nastavak fudbalske sezone, a premijerni duel nakon više od tri meseca će biti odigran na stadionu Juventusa gde će ova ekipa dočekati Milan u revanš meču polufinala Kupa.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Juventus: Cilj je “tripleta”, koliko je to realno?

Pre svega, utisak je da fudbaleri Juventusa ne dominiraju ove godine u italijanskom fudbalu kao što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko sezona. Naime, iako se izabranici Maurisija Sarija nalaze na prvom mestu na tabeli Serije A, uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, deluje da nešto ne štima, jer je ranijih godina “stara dama” u ovom delu prvenstva već imali nenadoknadivu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, i polako je već slavila šampionske titule.
Na sve to, Juve je poražen i u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na gostovanju kod Liona, kada je bilo 1:0, pa nema nikakve sumnje da ih očekuje i te kako težak zadatak.
Ekipa iz Torina je prošle sezone ispala još u četvrtfinalu italijanskog Kupa, kada ih je Atalanta demolirala u Bergamu sa 3:0, ali su ovog puta na pravom putu da dođu do završnice ovog prestižnog takmičenja, pošto imaju dobar rezultat iz prvog meča, kada su na gostovanju kod Milana uspeli da remiziraju. Taj meč je završen rezultatom 1:1, a treba istaći da je Juve postigao izjednačujući pogodak na tom susretu u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Kristijano Ronaldo bio precizan sa bele tačke.
Inače, sigurno je da će Juve i Lacio voditi veliku borbu za šampionsku titulu do bukvalno poslednjeg kola, i zaista deluje da italijansko prvenstvo odavno nije bilo zanimljivije.
U poslednjem kolu pred ovu zaista predugu pauzu zbog koronavirusa, fudbaleri Juventusa su u velikom derbiju koji je odigran u Torinu, slavili sa 2:0 protiv Intera, koji je na taj način najverovatnije ispao iz šampionske trke.

Milan: Mogu li “rosoneri” do trofeja u Kupu?

Što se tiče Milana, deluje da će po svemu sudeći ovo biti još jedna sezona za zaborav, pa sve i da “rosoneri” dođu do trofeja u italijanskom Kupu, što je i postalo primarni cilj kako je sezona odmicala. Naime, izabranici Stefana Piolija se trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli koje naredne sezone ne donosi plasman u Ligu Evrope, a veliko je pitanje i da li bi “rosoneri” igrali u tom takmičenju, pošto su prošle godine zbog finansijskih problema odustali od učešća u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.
Da stvari budu gore, jedan od najboljih fudbalera ove ekipe Zlatan Ibrahimović se povredio u toku ove pauze, pa je sigurno da će to predstavljati veliki hendikep za milanskog giganta.
Inače, valja napomenuti da je Milan odigrao fantastično u prvom meču polufinala kada su bili na pragu velike pobede protiv Juventusa, ali su nažalost dozvolili sebi da prime gol od ekipe iz Torina u prvom minutu sudijske nadoknade, i tako ostanu bez veoma važnog trijumfa, koji ne samo da bi dao veliku prednost Milanu u revanšu, već bi i dosta značio na psihološkom planu kada je u pitanju ova ekipa.
Naime, Milan je u poslednjem kolu pred ovu pauzu doživeo neočekivani poraz na svom terenu, kada je Đenova mimo svih očekivanja slavila sa 1:2.
Bio je to čak deseti poraz Milana ove sezone, a ukupno četvrti na domaćem terenu.
Kada su u pitanju gostovanja, “rosoneri” su do sada trinaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili šest trijumfa, samo jedan remi i čak šest poraza.

Naš predlog

Pre svega, treba napomenuti da je ovo prvi zvanični meč i za jednu i za drugu ekipu posle više od tri meseca. Ipak, i u takvoj situaciji smatramo da je “stara dama” favorit, pa vam zbog svega toga predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Treba očekivati da i “rosoneri” pruže ozbiljan otpor aktuelnog šampionu Italije, pa smo mišljenja da će i oni doći do makar jednog gola na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.00. Za kraj, mogao bi ovo čak da bude i jedan efikasan susret, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.