Tip dana: Šalke – Bajer Leverkuzen: Gosti dolaze po Ligu šampiona, može li domaćin konačno do trijumfa?

Poslednji meč 31. kola nemačke Bundeslige nam donosi duel između Šalkea i Bajera iz Leverkuzena.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Šalke: Šta se dešava sa ovom ekipom?

Generalno, fudbaleri Šalkea su većim delom sezone pružali dosta dobre partije, ali je opšti utisak da je ova ekipa u nastavku šampionata pokvarila sve ono dobro što je uradila u prvom delu sezone, kada su između ostalog bili na mestu koje naredne sezone donosi plasman u Ligu Evrope, što svakako i jeste primarni cilj za ekipu iz Gelzenkirhena.
Naime, Šalke se trenutno nalazi na katastrofalnom 11. mestu na tabeli i ne znaju za trijumf od kako je sezona nastavljena, što apsolutno niko nije mogao da očekuje nakon dosta dobrog prvog dela sezone.
Sve je počelo još od gostovanja kod Borusije, kada je bilo čak 4:0, da bi nakon toga Šalke doživeo poraze i od Augsburga i Dizeldorfa, da bi posle toga doživeli poraz i na svom terenu od Verdera iz Bremena koji se grčevito bori za opstanak, i po svemu sudeći mu predstoji selidba u niži rang.
U prošlom kolu je ekipa iz Gelzenkirhena odigrala konačno jedan solidan meč u kom su uspeli da izvuku bod na gostovanju kod Union Berlina, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Šalke odigrao petnaest mečeva na kojima su zabeležili pet trijumfa, šest remija i četiri poraza, uz podatak da ekipa iz Gelzenkirhena baš dugo ne zna za trijumf na svom terenu.
U poslednjem međusobnom susretu između Šalkea i Leverkuzena u Gelzenkirhenu su slavili gosti, a taj meč je završen rezultatom 1:2.

Bajer Leverkuzen: Mogu li “farmaceti” do Lige šampiona?

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da svi navijači Leverkuzena imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihove ekipe. Naime, “farmaceuti” se trenutno nalaze na petom mestu na tabeli Bundeslige i imaju isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Mehengladbah, koji ima i meč manje pošto su u subotu doživeli poraz na gostovanju kod Bajerna iz Minhena, kada je bilo 2:1. Zbog svega toga fudbaleri Leverkuzena imaju poseban motiv u nedeljnom meču protiv Šalkea, pošto bi se eventualnim trijumfom osamili na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako i ovog puta primarni cilj “farmaceuta”.
U prošlom kolu je Leverkuzen doživeo poraz na svom terenu od Bajerna iako su prvo došli do vođstva u tom susretu, što je po svemu sudeći dobrano naljutilo Bavarce koji su nakon toga postigli čak tri gola do poluvremena.
Pre toga su “farmaceuti” odigrali jedan poprilično dobar meč na gostovanju kod Frajburga u kom su slavili sa 0:1.
Inače, što se tiče partija Leverkuzena na gostujućem terenu, do sada je ova ekipa odigrala petnaest mečeva van svog terena na kojima su zabeležili čak deset trijumfa, jedan remi i samo četiri poraza.
Posebno treba istaći podatak da je na poslednja tri gostovanja Leverkuzen ostvario tri vezane pobede, pa je sigurno da zbog toga u lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje kod Šalkea.

Naš predlog

Ono što svakako treba napomenuti je da fudbaleri Šalkea nisu uspeli da savladaju Leverkuzen na svom terenu još od 2015. godine. Ekipa iz Gelzenkirhena igra katastrofalno u poslednje vreme i zaista im ništa ne polazi za nogom. Sa druge strane, Leverkuzen želi da dođe do tog četvrtog mesta koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj “farmaceuta”. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Takođe mišljenja smo da će gosti od prvog minuta krenuti ofanzivno sa namerom da što pre reše pitanje pobednika na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.31.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.