Tip dana košarka: Andorra vs Valencia, najinteresantniji meč danas u Endesa ligi!

Valencia

Juče je nastavljena Endesa liga. Tri zaista zanimljive utakmice smo gledali. Barselona je teže nego očekivano savladala Huventud, Unikaha je bila ubedljiva protiv Tenerifa, kao i Baskonija koja je prosto “oduvala” Bilbao. Danas su na programu nova tri meča. Real igra protiv Gran Kanarije, San Pablo Burgos protiv Saragose, dok ćemo mi najviše pažnje posvetiti utakmici Andorra – Valencia! Ovaj susret je na programu od 15:30h i od njega očekujemo najuzbudljiviji meč.

Andorra: Ekipa koja svake godine napravi odličan roster i u stanju je da pomrsi račune svim španskim velikanima!

Jedan tim koji je svakako napravio najveće iznenađenje prošle godine u Evrokupu i malo im je falilo da odu do samog kraja i trofeja. Nekoliko izmena u sastavu za ovu sezonu, što je potpuno očekivano, jer su brojni igrači skrenuli pogled na sebe i tako obezbedili unosnije ugovore. Međutim, dovođenjm pravih pojačanja Andora će ponovo biti konkurentna u svim takmičenjima. Dovedeno je nekoliko zaista dobrih igrača u spoljnoj liniji. Kelvin Hanah, Franc Masenat, Dejan Todorović i Džeremi Senglin. To su sve igrači koji su imali odlične sezone iza sebe i koji mogu odmah da donesu potreban kvalitet. Dejan Musli je pojačao reket Andore i biće pravo pojačanje za njih, jer je u nekoliko navrata dokazao da mu odgovora španski stil košarke i da se u njemu najbolje snalazi. Pre ove pauze su bili jako dobri, ali videćemo u kakvom će stanju dočati nastavak prvenstva u ovom turnirskom formatu.

Valencia: Turnir se igra u njihovoj “La Fonteti”. Videćemo da li će to biti faktor na ovom turniru.

Valensija je posle osvajanja Evrokupa, ponovo postala deo najjače klupske košarkaške lige u Evropi. Posernau nije mnogo menja svoj tim, ali je doveo nekoliko pojačanja. Kino Kolom i Vanja Marinković su pojačali spoljnu liniju, kao i Lojd od koga se očekuje ogroman doprinos kada je poenterski učinak u pitanju. Moris Ndur i Brok Motum su došli kao pojačanja unutrašnjoj liniji i biće ovo izuzetno zanimljiv roster Valensije. Pored Dubljevića, Van Rosoma i San Emeterija, od novajlija se očekuje mnogo. Ovaj tim će igrati ponovo u eliti, a kada se to dešavalo u prošlosti, nikome nije bilo lako da se izbori sa ovim sastavom, pogotovo na njihovom parketu. Valensija će kao i do sada igrati napadačku košaraku sa pasom više od otvorenog igrača koji će imati dobar pogled na koš. Valensija je jako specifična ekipa koja igra na pas više i uvek se traži otvoren pogled na koš. Po tome su prepoznatljivi već dugi niz godina. Dobra timska košarka i organizovani napadi.

Naš predlog:

Na ovom duelu, Meridianbet je izbacio zanimljivu ponudu. Favorit je jasno definisan i to je Valencia. Za pobedu gostiju na ovom susretu Meridianbet plaća kvotom 1.25. Ukoliko mislite da Andora može da iznenađenja, Meridianbet nudi kvotu 3.95. Ipak, mi smo se odlučili za nešto treće. Naš predlog je: domaćin postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet daje kvotu 1.74 za taj tip. Smatramo da Andora ima napadački kvalitet da ide preko ove granice poena. Imaju nekoliko zaista odličnih napadača i igrača koji mogu da postignu po 15+ poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.