Tip dana: Sevilja – Barselona: Težak ispit za Barsu!

Već od petka su na programu mečevi 30. kola španske La Lige, a za vas smo ovog puta pripremili duel između trećeplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli, pošto će Sevilja na svom terenu dočekati Barselonu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 22 časa.

Sevilja: Cilj je plasman u Ligu šampiona!

Deluje da svi navijači Sevilje imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera. Naime, Andalužani se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli što na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj za tim sa “Sančez Pichuana”, pogotovo što ih tamo nije bilo dve godine.
U prvom kolu nakon ove preduge pauze Andalužani su odigrali jedan poprilično dobar meč na svom terenu i savladali gradskog rivala Betisa, pa su tako na najlepši mogući način startovali u nastavku prvenstva.
Taj meč je završen rezultatom 2:0, a oba gola su pala u drugom poluvremenu kada su Andalužani preko Okamposa i Fernanda slomili otpor tvrdog i neugodnog rivala.
Ipak, u prošlom kolu je Sevilja samo remizirala na gostovanju kod Levantea, kada je bilo 1:1. Nakon poprilično nezanimljivog prvog poluvremena, Andalužani su došli u vođstvo već u 25-oj sekundi nastavka, ali su u finišu meča primili gol, i tako ostali bez dva boda na tom susretu, a mogli su i bez tog jednog pošto su fudbaleri Levantea u finišu meča imali nekoliko izuzetno dobrih prilika za postizanje gola, ali se istakao golman Sevilje.
Inače, do sada je Sevilja odigrala četrnaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili sedam trijumfa, pet remija i dva poraza, što nam jasno govori da ova ekipa igra zaista dobro na svom terenu, pa nema nikakve sumnje da fudbalere Barselone očekuje i te kako težak zadatak.

Barselona: Barsa na teškom ispitu!

Što se tiče Barselone, slobodno možemo govoriti o tome da će ovo po svemu sudeći biti još jedna uspešna sezona, iako je evidentno da izabranici Kike Setjena ne igraju toliko dobro kao što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko godina, kada su već u ovom delu prvenstva imali veliku bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Naime, u ovom trenutku se Barsa nalazi na prvom mestu na tabeli ali im Real bukvalno diše za vratom, i do kraja prvenstva treba očekivati veliku borbu između ova dva ljuta rivala za šampionski pehar.
Što se tiče Lige šampiona, Katalonci su u prom meču osmine finala samo remizirali na gostovanju kod Napolija, pa je sigurno da im predstoji težak zadatak u revanšu, pogotovu što se Napolitanci nalaze u naletu o čemu najbolje svedoči i trofej u italijanskom Kupu.
Inače, u prvom kolu nakon ove preduge pauze zbog koronavirusa, izabranici Kike Setjena su ostvarili ubedljivu pobedu na gostovanju kod Majorke, a taj meč je završen rezultatom 0:4.
I u prošlom kolu su Katalonci došli do trijumfa, ali uz dosta muke, pošto su na svom terenu savladali Leganes sa 2:0, a treba istaći da je gostujuća ekipa kod rezultata 0:0 imala dve i te kako ozbiljne prilike.
Do sada je Barselona odigrala četrnaest mečeva na gostoanjima i utisak je da se baš i nisu proslavili, pošto su ostvarili šest trijumfa, tri remija i čak pet poraza, što je previše ako uzmemo u obzir da je ranijih godina Barsa završavala sezone sa tri ili četiri poraza ukupno.

Naš predlog

Svakako da nas očekuje jedan izuzetno interesantan duel. Ako se osvrnemo na neke prethodne mečeve između ove dve ekipe dolazimo do zaključka da su to uglavnom susreti sa dosta golova. Naime, na prethodna dva susreta između Sevilje i Barse je palo ukupno deset golova, pa vam zbog toga savetujemo da i ovoga puta probate sa golovima, tačnije sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.58. Za kraj, treba očekivati da golova bude na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.