Humanost na delu: Meridian prikupio 2 miliona dinara za malu Sofiju

U organizaciji kompanije Meridian, „SC Master“ Zemun je protekle subote bio domaćin najboljim srpskim košarkašima i drugim javnim ličnostima, okupljenim u plemenitoj misiji pomoći za Sofijin prvi korak.

Održano je takmičenje u šutiranju trojki, a cilj akcije bio je da se prikupi što više novca za lečenje Sofije Markuljević, devojčice koja boluje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne spinalne mišićne atrofije tip I.

Sportski rezultat ovog puta bio je u drugom planu – šutiranjem trojki prikupljeno je nešto više od milion dinara, ali je kompanija Meridian odlučila da taj iznos dopuni do ukupnih 2.000.000 dinara, koliko će biti uplaćeno porodici devojčice.

Na takmičenju je učestvovao je po jedan košarkaš iz sva četiri domaća ABA ligaša, kao i 14 klubova koji su igrali u KLS-u prošle sezone.

Među najzvučnijim košarkaškim imenima koji su šutirali za život male Sofije bio je i as Partizana Rašon Tomas. Individualni učinak igrača ovog puta bio je u potpuno drugom planu – svi igrači su pokazali sjajno šutersko umeće, ali i ono najvažnije – veliko srce i svest o važnosti i hitnosti situacije u kojoj je humanost apsolutni imperativ.

Pomenimo i to da je na kraju trijumf odneo Luka Cerovina član Mega Bemaksa, druga pozicija pripala je Urošu Čarapiću (Borac), dok se na trećem mestu našao Luka Anđušić (Metalac).

Ovaj događaj upotpunio je i bivši reprezentativac Danilo Anđušić, koji je trojkama „dopunio“ iznos donacije. Svoj šuterski doprinos dali su i Nenad Kostić, košarkaški komentator Arene sport, kao i najveća imena domaće rep scene – Struka, Fox, Mixa Vujić, kao i DJ Shone.

Život naše dece je na prvom mestu, a kompanija Meridian je još jednom pokazala da je uvek tu kada je napotrebnije!

31 Comments

  1. Ja vise nemam reci hvale za ove divne ljude velikog srca❤️ Ovo sto je meridian uradio, kao i ovi veliki kosarkasi treba da bude primer svima i da na bilo koji nacin pomognu Sofiji. Deca su nase blago❤️🙏 Svaka cast veliki ljudi👏

  2. Drago mi je što ste organizovali i pomogli maloj Sofiji, nama tako malo njoj ogromna pomoć i ovako nešto bi trebali svi da urade i da se ugledaju na njih

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.