Najava: Bundesliga, 34. kolo: Ko će u Ligu šampiona i ko ispada, sve ostalo se zna

Stigli smo do poslednje runde u nemačkoj Bundesligi. Šampion je ostao isti, osmu godinu uzastopno, ali je ova sezona ipak bila mnogo uzbudljivija od prethodnih. Bajern je na polovini imao zaostatak, međutim, sjajnim igrama u 2020. godini sve je nadoknadio. Ova sezona će se pamtiti i po prekidu zbog pandemije i igranju pred praznim tribinama, što je za Nemačku bilo nezamislivo. U poslednjem kolu ostalo je da se reše još neke dileme. Pašće odluka ko će biti četvrti učesnik Lige šampiona i ko će ispada direktno, uz Paderborn, a ko će šansu tražiti u baražu.

Augzburg – Lajpcig – 2,T22+ @ 1.52 u Meridianbet

Gosti su poraženi od Dortmunda u bici za drugu poziciju i sada bi mogli da izgube i treću, ukoliko ne pobede u Augzburgu. To sigurno ne prija navijačima koji su očekivali titulu, pogotovo posle osvajanja jesenjih počasti. Ipak, prvi cilj, novi plasman u Ligu šampiona, je ostvaren. Lajpcig bi, u slučaju poraza, mogao da ima isti broj bodova sa Leverkuzenom, ali bi i tada, zbog mnogo bolje gol razlike, bio ispred ”farmaceuta”. Za njih je sada najvažnije da ostanu u formi pred završnicu LIge šampiona gde su se plasirali u četvrtfinale. Na leto ih očekuje rekostrukcija tima, pošto je najavljen odlazak najboljeg fudbalera Tima Vernera, ali i još nekih igrača. Augzburg je u prošlom kolu osvojio bodove u Dizeldorfu i tako prebrinuo sve brige oko opstanka. Pobedom bi mogli, uz odgovarajuće ostale rezultate, do 12. mesta, ali je realnije da ostanu gde jesu. Lajpcig igra na strani mnogo bolje nego kući i ne sumnjamo u još jednu pobedu ”bikova”. Uz dvojku dodajte i dva gola gosta. Za kombinaciju 2,T2+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.52.

Leverkuzen – Majnc – 1/1 @ 1.72 u Bet365

Izgleda da će neočekivan poraz Bajera u Berlinu zaviti u crno, ne samo kladioce širom sveta, već i njih same. Sada im plasman u LIgu šampiona više ne zavisi od njih, već upravo od Berlinaca koji gostiju u Menhengladbahu. Herta je dobar tim ali je teško očekivati da pobedi Borusiju u gostima u situaciji kakva je ova. Leverkuzenu je preostalo da pobedi Majnc i nada se čudu u Menhengladbahu. Čak i u slučaju istih bodova, uz remi Borusije i Herte, Bajeru treba pobeda od desetak golova razlike, što je prosto nemoguće. Majnc je pobedio Verder u utakmici sezone za njih i tako obezbedio status bundesligaša i za narednu godinu. Mogli bi da poprave 13. poziciju, ali ne verujemo da mogu nešto da urade na ”Baj areni”. Kec je siguran, a mi predlažemo prelaz 1/1 sa koeficijentom 1.72 u kladionici Bet365.

Menhengladbah – Herta – 0-3 @ 1.96 u 1xbet

Borusija je na pragu ulaska u Ligu šampiona, i to bi trebalo da bude veliki povratak nekadašnjeg giganta na najveću evropsku scenu. Nije samo stvar u novcu koji se dobija od UEFA, već u tome da su u ovom takmičenju, od kada je osnovano, igrale mnoge nemačke ekipe, mnogo manjih ”gabarita” od ”menša”. Realno, Borusiji treba bod protiv Herte, jer je teško očekivati da Bajer dobije Majnc sa deset golova razlike. Borusija je slavila u prošlom kolu u Paderbornu, ali im je ovu šansu doneo trijumf Herte nad Leverkuzenom. To treba da im bude najveća opomena, jer Herta igra odlično posle nastavka sezone. Tačno da Berlinci nemaju nikakav motiv, bar ne rezultatski, u ovom meču, ali tim sa Pjontekom, Kunjom i Lukebakijom je izuzetno opasan. Ipak, gosti stižu oslabljeni, ali ni domaćin nije kompletan. Borusija će biti oprezna, neće srljati, pa ne očekujemo veliki broj golova. Naš predlog je 0-3 gola, a za njega u kladionici 1xbet dobijate kvotu 1.96.

Dortmund – Hofenhajm – GG @ 1.42 u Meridianbet

Utakmica bez ikakvog rezultatskog značaja pošto je domaćin obezbedio drugu poziciju, a gost plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Borusija je pobedila prošlog vikenda u Lajpcigu i u direktnog duelu sa ”bikovima” obezbedila vicešampionsku titulu. Za goste su bodovi ipak značajniji pošto se oni nalaze na deobi šestog mesta sa Volfsburgom, koji ima bolju gol razliku. To šesto mesto donosi plasman u grupnu fazu, dok će sedmoplasirani morati u kvalifikacije. Hofenhajm bi želeo da izbegne tu soluciju, ali ne zavisi to samo od njih, već i od Bajerna, koji gostuje u Volfsburgu. Uglavnom, ovde golova mora biti, kao što ih je uvek i bilo. Na poslednjih deset međusobnih utakmica uvek je došla igra gol-gol, pa je očekujemo i sada. Za GG u kladionici Meridianbet dobija se kvota 1.42.

Ajntraht – Paderborn – 1,3+ @ 1.60 u Meridianbet

Potpuno nevažan meč igra se u Frankfurtu. Za obe ekipe sezona nije bila uspešna, pošto je domaćin ostao bez Evrope, posle dva uzastopna plasmana, dok se gosti posle samo jedne godine vraćaju u Cvajtu. Ajntraht je u dobroj formi u poslednje vreme, u poslednja tri kola uzeli su sedam bodova i pobedom bi ostali u gornjoj polovini tabele, ako je to za utehu. Uz jedinicu dodajte i tri gola, jer i Paderborn ume da bude nezgodan na strani. Za kombinaciju 1,3+ u kladionici Meridianbet dobija se kvota 1.60.

Frajburg – Šalke – 1 @ 1.86 u 1xbet

Domaćinu treba bod za ostajanje na osmoj poziciji, ali će biti jedno mesto ispod zone plasmana u Evropu. Čak i tako, ovo je bila odlična sezona za Frajburg koji je dugo bio u samom vrhu tabele. Posle tri odlične utakmice i sedam osvojenih bodova, u prošlom kolu su izgubili u Minhenu od Bajerna i tako ostali bez šansi za odlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope. Šalke je potpuno razočarao, posebno u drugom delu sezone. Osim pobede nad Menhengladbahom u prvom kolu prolećnog dela, još u januaru, nisu slavili nijednom u 2020. godini. Niz od 15 utakmica bez trijumfa najgori je u istoriji ovog kluba. Očekuje se burno leto na ”Veltins areni”, biće dosta promena, a Šalke neće biti kompletan ni u Frajburgu, pa ne očekujemo da prekine užasan niz. Odigrajte jedinicu,a kvota u kladionici 1xbet iznosi 1.86.

Union Berlin – Fortuna – 0-2 @ 2.24 u 1xbet

Možda i najvažnija utakmica kola igra se u Berlinu gde Union dočekuje Fortunu. Domaćin je rešio sve brige i mimo svih očekivanja igraće i naredne sezone u eliti, moramo da kažemo, potpuno zasluženo. Što se ekipe iz Dizeldorfa tiče oni se muče tokom cele sezone, uvek su na granici crvene zone, a tako dočekuju i poslednju rundu. Nisu uspeli da pobede u prošlom kolu Augzburg na domaćem terenu i sada im treba bod u Berlinu da bi se plasirali u baraž za opstanak. Možda im ni jedan bod ne bude dovoljan, ali jedino u slučaju da Verder pobedi Keln sa četiri ili više golova razlike. Dakle, nije situacija idelna za Fortunu, pobeda im je imperativ, pošto u svakom drugom slučaju zavise od rivala. Union je na 12. poziciji, može i gore i dole, ali to i nije toliko važno. Ne očekujemo goleadu u Berlinu, pa je naš predlog igra 0-2 gola. Za ovaj tip u kladionici 1xbet dobija se kvota 2.24.

Verder – Keln – 1,3+ @ 2.09 u Meridianbet

Činilo se da je poraz u Berlinu i definitivno izbacio Verder u Cvajtu, ali im se ukazala nova šansa posle remija Fortune i Augzburga. Nada tinja, ona nije velika, ali vredi pokušati. Verderu treba pobeda nad Kelnom, i to je lakši deo posla, bar se tako smatra. Međutim, neophodno je da Fortuna izgubi u Berlinu od Uniona, ili bar igra nerešeno. Ako bude remo u Berlinu, onda Verder mora da napuni mrežu ”jarčeva”, tačnije da slavi sa najmanje četiri gola razlike, a to neće biti lako. Klub koji je rekorder po broju nastupa u Bundesligi, tako se nalazi na ivici provalije. Mnogo je grešaka napravljeno u ovoj sezoni, pa bi ulazak u baraž bio prava premija, hoće li ga ostvariti, ne zavisi samo od njih. Keln je potpuno rasterećen i to zahvaljujući dobrim igrama u sredini sezone. Oni nisu pobedili na poslednjih devet utakmica, pa neće ni sad. Uz jedinicu dodajemo i tri gola, pa za kombinaciju 1,3+ u kladionici Meridiabet dobijate kvotu 2.09.

Volfsburg – Bajern – 4+ @ 1.90 u Bet365

”Vukovi” žele da ostanu na šestoj poziciji i tako izbegnu naporne kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Za to im je potreban trijumf nad novim-starim šampionom Nemačke, što baš i ne može da se uzme kao sigurna stvar. Njima bi na ruku išao poraz Hofenhajma u Dortmundu, što je već izgledniji ishod, ali je sigurno da neće položiti oružje unapred pred prvakom. Bavarce ne zanimaju raznorazne kombinacije, oni igraju za sebe i nastavak fantastičnog niza pobeda. U 2020. godini o aj tim je samo jednom igrao nerešeno, a sve ostale utakmice, u tri takmičenja, dobio. Pripremaju se za finale DFB Kupa, u kome se sastaju sa Leverkuzenom, ali i za završetak Lige šampiona, u kojoj imaju velike ambicije. Bajern je prethodnih godina lako pobeđivao u gradu automobila, čak na pet poslednjih utakmica, uključujući i Kup, stizao je do pobede. Biće i sada mnogo golova u duelu ove dve ekipe, a naš predlog je igra 4+ sa kvotom 1.90 u kladionici Bet365.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.