Tip dana: Lacio – Fiorentina: Domaćin ne sme da izgubi, ali pitaju se tu nešto i “ljubičasti”!

U subotu se nastavljaju mečevi 28. kola italijanske Serije A a za vas smo ovog puta pripremili duel između Lacija i Fiorentine.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas i 45 minuta.

Lacio: Mogu li Lacijali da ugroze Juventus?

Fudbaleri Lacija igraju zaista sjajno ove sezone i potpuno zasluženo se nalaze na drugom mestu na tabeli, što je samo po sebi već ogroman uspeh. Ipak, Lacijali su u prvom kompletnom kolu nakon preduge pauze zbog koronavirusa nažalost doživeli poraz na gostovanju kod Atalante, pa u ovom trenutku imaju čak sedam bodova manjka u odnosu na Juventus, ali i meč manje, pošto je “stara dama” u petak bez većih problema savladala Leće.
Inače, kada smo već spomenuli taj poraz od Atalante treba svakako istaći da su izabranici Simonea Inzagija vodili sa 0:2, ali su izabranici Đanpjera Gasperinija zaigrali fantastično u nastavku i zasluženo došli do trijumfa kojim su se učvrstili na četvrto mesto na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona.
Ono što posebno treba istaći je podatak da Lacijali igraju zaista fantastično na domaćem terenu ove sezone i do sada su odigrali četrnaest mečeva na “Olimpiku” na kojima su ostvarili čak jedanaest pobeda i tri remija, što znači da Lacio još uvek nema poraz na svom terenu i sigurno je da su Rimljani u ovom trenutku najbolji domaćin u ligi, uz naravno prvoplasirani Juventus koji ima pobedu više, ali i jedan remi manje.
Poslednji međusobni susret između ove dve ekipe je odigran na “Artemio Frankiju” a Lacio je tada slavio sa 1:2, a pobedonosni gol je postigao Ćiro Imobile u poslednjim trenucima regularnog toka.

Fiorentina: Očekivali smo dosta više!

Pred početak sezone je Fiorentina dobila novog predsednika, ali i novu upravu, i svi su očekivali da če ovo konačno biti jedna godina kada će se “ljubičasti” vratiti u Evropu, pošto je ambiciozni predsednik “viole” Roko Komiso najavio da će se Fiorentina boriti za plasman u Ligu šampiona.
Po svemu sudeći, od toga nažalost neće biti ništa pošto se ekipa sa “Artemio Frankija” u ovom trenutku nalazi na 13. mestu na tabeli i ima samo šest bodova viška u odnosu na ekipu koja će na kraju sezone ispasti u niži rang.
Inače, kada pominjemo opstanak, treba svakako pomenuti da su izabranici Đuzepea Jakinija prošle sezone u bukvalno poslednjem kolu došli do opstanka u društvu najboljih i to pošto su na svom terenu remizirali sa Đenovom. Taj meč je sledećih dana doneo dosta polemike u italijanskim medijima, pošto je samo remi garantovao i jednoj i drugoj ekipi da će na kraju ipak ostati u Seriji A.
Bilo kako bilo, i pored nekoliko odličnih pojačanja, a tu pre svih mislimo na Frenka Riberija, “viola” nije čak ni u igri za plasman u Ligu Evrope, pošto u ovom trenutku imaju čak osam bodova manjka od sedmoplasirane Parme.
U prošlom kolu su izabranici Đuzepea Jakinija odigrali samo 1:1 sa poslednjeplasiranom Brešom. Međutim, verovatno da bi “viola” došla do trijumfa da sredinom drugog poluvremena crveni karton nije dobio Martin Kaseres, ali su i pored toga fudbaleri Fiorentine sa igračem manje propustili nekoliko fenomenalnih prilika za postizanje gola.
Inače, Fiorentina je do sada u gostima odigrala četrnaest susreta na kojima su ostvarili četiri trijumfa, četiri remija i pet poraza.

Naš predlog

Svakako da nas očekuje jedan i te kako interesantan duel, u kom bi Lacio morao da opravda ulogu favorita jer bi u suprotnom verovatno bila i okončana njihova trka sa Juventusom. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Tradicija nam govori da Lacio i Fiorentina uglavnom igraju mečeve sa dosta golova, pa bi to vrlo verovatno slučaj mogao da bude i sada zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar po jedan gol u oba poluvremena, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom D1+I&1+II koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.