Tip dana: Barselona – Atletiko Madrid: Mogu li Madriđani da iskoriste krizu Barse?

Od utorka su na programu mečevi 33. kola španske La Lige u kom nas očekuje pregršt zanimljivih susreta. Najveći derbi, ali svakako i najzanimljiviji susret 33. kola se igra na stadionu “Nou Kamp” gde će fudbaleri Barselone ugostiti Atletiko Madrid.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 22 časa.

Barselona: Može li Barsa do titule?

Kada se sve sabere i oduzme, mora se priznati da smo od Barse očekivali dosta više ove sezone.
Naime, od samog starta španskog šampionata je bilo jasno da ovo nije ona Barselona od prethodnih nekoliko sezona, koja je uglavnom bez većih problema dolazila do šampionske titule, koju su već u ovim kolima polako ali sigurno overavali. To je uostalom bio slučaj i prošle godine, kada je Ernesto Valverde bez većih problema odbranio šampionski pehar.
Nažalost, ovoga puta je situacija drugačija pa se Katalonci nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, koji ima zaista lepu priliku da dođe do titule, pošto uz ta dva boda viška imaju i bolji međusobni skor, što bi u neku ruku moglo da bude i presudno.
U prošlom kolu su izabranici Kike Setjena odigrali jedan nimalo dobar meč na gostovanju kod Selte u kom na kraju nije bilo pobednika, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Bio je to već drugi kiks za Barselonu u poslednja tri kola, pošto su malo pre toga samo remizirali na gostovanju kod Sevilje, koja se ruku na srce ozbiljno bori za plasman u Ligu šampiona.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada su fudbaleri Barselone odigrali šesnaest mečeva na kojima su ostvarili čak petnaest pobeda, uz samo jedan remi, i to naravno protiv Real Madrida, kada nije bilo golova.

Atletiko Madrid: Sjajne partije u poslednje vreme!

U goste Barseloni dolazi Atletiko Madrid koji igra izuzetno dobro od kako se nastavio španski šampionat. Ako izuzmemo remi u prvom kolu nakon pauze zbog koronavirusa na gostovanju kod Atletik Bilbaa, “jorgandžije” su ostvarile sve trijumfe do sada, a poslednju pobedu u prošlom kolu kada su na svom terenu bez većih problema savladali Alaves sa 2:1.
Na taj način su se izabranici Čola Simeonea osamili na trećem mestu na tabeli pošto imaju četiri boda viška od četvrtoplasirane Sevilje, ali i šest bodova više na svom saldu od petoplasiranog Hetafea, koji je u ozbiljnom naletu.
Inače, nikako ne treba zaboraviti da su fudbaleri Atletika došli do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su nakon jednog izuzetno uzbudljivog susreta eliminisali aktuelnog šampiona, ekipu Liverpula, pa izabranike Čola Simeonea u avgustu očekuje veoma važan posao, i nema nikakve sumnje da su jedni od najozbiljnijih kandidata za osvajanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče međusobnih susreta sa Barselonom, u poslednjem duelu između Atletika i Barse su slavili izabranici Čola Simeonea, a bilo je to početkom 2020. godine u španskom Superkupu, kada su “jorgandžije” u jednom fenoemalnom susretu slavili sa 2:3.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je Atletiko odigrao šesnaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili samo pet trijumfa, čak osam remija i tri poraza.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan duel. Mišljenja smo da će Barsa ipak opravdati ulogu favorita i slaviti na ovom meču, što bi im produžilo nadu o šampionskoj tituli, koja nije preterano velika, pošto Real Madrid igra zaista fantastično u poslednje vreme. Predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 1.90. Ako se osvrnemo malo na tradiciju dolazimo do zaključka da na međusobnim susretima između ove dve ekipe nema previše golova. Ako izuzmemo meč u Superkupu kada je viđena prava goleada (2:3), na pet poslednjih međusobnih susreta nije palo više od dva gola, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78. Za kraj, savetujemo vam da probate i sa kombinacijom 1&0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.