Tip dana košarka: Hapoel Jerusalem vs Maccabi Tel-Aviv, derbi meč izraelskog šampionata!

derbi

Meč dva najbolja tima u Izraelu. Derbi utakmica koja može zakomplikovati borbu za prvo mesto. Dugogodišnji rivali koji su uvek kroz istoriju imali zanimljive i uzbudljive mečeve. Hapoel je pokazao da je u odličnoj formi i posle ove pauze zbog “korona” virusa. Igraju zaista sjajnu košarku i sa pravom se pominju kao favoriti za osvajanje nacionalnog prvenstva. Sa druge strane Makabi polako ulazi u formu, na okupu su sa većinom rostera i što je najvažnije tu je Skoti Vilbekin koji je alfa i omega ovog sastava. Ovaj derbi meč igra se od 20:15h i prednost domaćeg parketa ima Hapoel, što neće biti preveliki plus, s'obzirom da se igra bez prisustva publike.

Hapoel Jerusalem: Amerikanci vode glavnu reč, ali je timska hemija na veoma visokom nivou.

Sastav koji ove sezone pruža zaista dobre partije. Roster je sastavljan tokom cele sezone, dolazili su i odlazili igrači, mahom amerikanci. Sada to izgleda skroz dobro. Timska hemija je na veoma visokom nivou, što govori i broj timskih asistencija. Očekujemo nešto slično i do samog kraja ovog prvenstva. Sasvim sigurno najveći motiv na ovom meču imaće Džeremi Pargo. Igrač koji je u više navrata nosio dres današnjeg protivnika. Radi se o iskusnom organizatoru igre koji donosi sa sobom uvek ogromnu energiju i srčanost, koja momentalno utiče na tim. Pored njega, još nekoliko stranaca se odlično uklopilo u sitem Hapoela. Jedan od njih je svakako i Džejms Feldin. Njega znamo još iz Panatinaikosa, ali najviše po nastupima u Crvenoj zvezdi. Odličan strelac i napadač generalno. Nalazi se u odličnoj formi, ima dobre procente šuta za tri poena i to je ono što je njegovo najjače oružje. Pored amerikanaca u sastavu je i nekoliko iskusnih domaćih igrača. Bar Timor, Zalmanson, a pored njih i mladi Tamir Blat. Hapoel se sa pravom nada najvišem plasmanu ove sezone, igraju odlično i za sada rezultati to i prate.

Maccabi Tel-Aviv: Evroligaška ekipa koja je imala odlične nastupe do prekida sezone.

„Ponos Izraela“ je i u ovu sezonu ušao sa puno entuzijazma. Sveropulos je od početka birao koga će da dovede u roster i nekoliko izuzetno zanimljivih imena je došlo u Tel Aviv. Kvinsi Ejsi je popunio mesto, koje je bilo upražnjeno odlaksom O’Brajanta, Nejt Volters je tu, kao i povratnik u tim Omri Kaspi. Pokušao je ove sezone Makabi da napravi korak više i da se plasira u top8 fazu Evrolige. Kvalitet svakako imaju, samo im je potreban kontinuitet u dobrim igrama, što nisu imali prošle sezone. Skoti Vlibekin i Elijah Brajant su udarne igre ovog sastava i od njih se očekuje najviše poena. Makabi mora da iskoristi „pakleni“ domaći parket i da na svom terenu ne dozvoli veliki broj brejkova. Za sada su igrali zaista sjajno i pravo je uživanje gledati ih. Skoti Vilbekin igra možda i najbolju sezonu u karijeri. Ovaj završetak nacionalnog prvenstva će im dobro poslužiti da snime koga mogu da ostave i za sledeću sezonu, a na kojim pozicijama ipak moraj uda traže dodatna pojačanja. Sveropulos radi odličan posao za sada i uživa velika poverenje vlasnika ovog tima. Glavni su favoriti za osvajanje ovog trofeja, ali imaće jaku konkurenciju.

Naš predlog:

Sa ovakvih derbi mečeva uvek se može izdvojiti nekoliko predloga. Kladioncia Meridianbet je izašla sa odličnom ponudom. Ukoliko mislite da može doći do iznenađenja i pobede domaćina, Meridianbet za taj predlog plaća kvotom 2.27. A ako ipak smatrate da će blagi favorit i evroligaš slaviti na ovom susretu, za pobedu gostiju Meridianbet plaća kvotom 1.56. Mi smo se odlučili za treći predlog: ukupan broj poena u prvoj četvrtini manji od 43.5 i Meridianbet daje kvotu 1.87 za taj predlog. Ovo je derbi meč i smatramo da će timovi nešto rezervisanije ući u njega. Stoji da su efikasni u poslednje vreme, ali ovo je visoka granica i mišljenja smo da timovi mogu kombinovani ostati ispod u prvom kvartalu ovog meča.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.