Tip dana: Juventus – Atalanta: Može li Atalanta da zakomplikuje borbu za Skudeto?

Od subote su na programu mečevi 32. kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Juventusa i Atalante, što je bez ikakve sumnje najzanimljiviji duel u okviru ovog kola.
Meč između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 21 čas i 45 minuta.

Juventus: “Stara dama” na pragu novog Skudeta!

Kada se sve sabere i oduzme nema nikakve sumnje da svi navijači Juventusa imaju razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera, međutim mora se priznati da stvari nisu toliko dobre kao što je to slučaj bio prošle godine, iako “stara dama” ima u ovom trenutku čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lacio.
Ipak, ne treba zaboraviti da Juve očekuje jako težak posao kada je u pitanju Liga šampiona, pošto ih uskoro očekuje revanš sa Lionom, a poznato je da je francuska ekipa u prvom meču osmine finala na “Žerlanu” slavila sa 1:0, pa je izabranicima Maurisija Sarija potreban trijumf za prolaz dalje.
Ono što nije dobro je da Juve ovaj meč ne dočekuje u baš preterano lepom raspoloženju pošto su u prošlom kolu doživeli poraz na gostovanju kod Milana, a taj duel je završen rezultatom 4:2, iako je “stara dama” u jednom trenutku vodila i sa 0:2. Ruku na srce, bio je to prvi poraz “bjankonera” nakon nastavka šampionata, pošto su pre toga ostvarili sve pobede, zbog čega su i pobegli ovoliko drugoplasiranom Laciju koji je pre pauze zbog koronavirusa imao samo bod manjka u odnosu na Juventus.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada su izabranici Maurisija Sarija odigrali petnaest mečeva na svom stadionu i imaju zaista sjajan učinak, pošto su zabeležili čak četrnaest trijumfa uz samo jedan remi.
Poslednji međusobni okršaj između Juventusa i Atalante je odigran u novembru u Bergamu, a u tom duelu je slavio Juve sa 1:3, i to posle preokreta.

Atalanta: Fenomenalne partije i ove sezone!

Pre svega, postavlja se pravo pitanje da li su partije Atalante slučajnost pošto je ova ekipa i prošle godine mimo svih očekivanja došla do četvrtog mesta i plasmana u Ligu šampiona. I ove godine izabranici Đanpjera Gasperinija igraju fenomenalno u Seriji A i trenutno se nalaze na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Lacio, ali i bod viška u odnosu na četvrtoplasirani Inter, koji su između ostalog i pretekli u prošlom kolu, pošto su “neroazuri” samo remizirali na gostovanju kod Verone, dok je Atalanta bez većih problema na svom terenu slavila protiv Sampdorije.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da Atalanta igra fenomenalno u Ligi šampiona ove sezone gde se potpuno zasluženo nalaze među osam najboljih evropskih ekipa i to pošto su osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja bez većih problema eliminisani Valensiju.
Inače, svi dobro pamtimo pobedu Atalante nad Juventusom u prošlogodišnjem četvrtfinalu italijanskog Kupa, kada je mimo svih očekivanja u Bergamu bilo 3:0.
Što se tiče gostovanja, treba istaći da je Atalanta najbolji gost u ligi. Na do sada odigranih petnaest mečeva van svog terena, ova ekipa je ostvarila čak deset trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz.
Naravno, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Atalanta dva puta na gostovanjima ove sezone postizala po sedam golova, a bilo je to u duelima protiv Torina i Lećea.

Naš predlog

Kada su ovakvi dueli u pitanju toplo vam preporučujemo da uvek izbegnete konačan ishod susreta. Juve generalno igra sjajno ali su svakako poljuljani nakon poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Milana, dok Atalanta igra fenomenalno ove sezone, a pogotovu tu mislimo na period posle nastavka šampionata pošto su izabranici Đanpjera Gasperinija do sada zabeležili svve trijumfe. Iako Juve važi za jednu tvrdu ekipu sigurni smo da nas ovde očekuje baš dosta golova pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Treba očekivati da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan gol na ovom susretu zbog čega vam preporučujemo da probate i sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90. Za kraj, sigurno je da će Atalanta učiniti sve da šampionsku trku učini zanimljivijom, pa vam hrabro predlažemo da će gosti postići makar dva gola na ovom susretu, i zato vam predlažeo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.