Tip dana košarka: Maccabi Tel-Aviv vs Maccabi Rishon, “ponos Izraela” hita ka novoj tituli.

Makabi Tel Aviv

Izraelska košarka se nastavila. Naravno bez prisustva publike. Makabi Tel Aviv je najveći favorit da i ove sezone osvoji titulu. Nastavili su sa dobrim partijama i posle ove pauze. Sa druge strane Makabi Rišon ima određenih problema u ovom nastavku, ali moraju da budu zadovoljni sezonom iza njih. Učestvovali su u Evrokupu i pružali su odlične partije u tom takmičenju. Sada igraju protiv najpoznatijeg tima u njihovoj zemlji. Jasno je da je Makabi Tel Avi veliki favorit na meču, a on je na programu od 20:15h. Biće ovo jako zanimljiv duel dve ekipe koje gaje napadački stil košarke na veliki broj poseda i poena.

Maccabi Tel Aviv: Još jedna sjajna sezona je iza ovog tima. Očekuje se titula.

„Ponos Izraela“ je i u ovu sezonu ušao sa puno entuzijazma. Sveropulos je od početka birao koga će da dovede u roster i nekoliko izuzetno zanimljivih imena je došlo u Tel Aviv. Kvinsi Ejsi je popunio mesto, koje je bilo upražnjeno odlaksom O’Brajanta, Nejt Volters je tu, kao i povratnik u tim Omri Kaspi. Pokušao je ove sezone Makabi da napravi korak više i da se plasira u top8 fazu Evrolige. Kvalitet svakako imaju, samo im je potreban kontinuitet u dobrim igrama, što nisu imali prošle sezone. Skoti Vlibekin i Elijah Brajant su udarne igre ovog sastava i od njih se očekuje najviše poena. Makabi mora da iskoristi „pakleni“ domaći parket i da na svom terenu ne dozvoli veliki broj brejkova. Za sada igraju zaista sjajno i pravo je uživanje gledati ih. Skoti Vilbekin igra možda i najbolju sezonu u karijeri. U domaćem šampionatu su sada dali šansu i nekim svojim mlađim igračima, a naravno najviše prilike je dobio Deni Avdija. Igrač koji se sprema za NBA draft, igra zaista sjajno u nastavku posle korona virusa.

Maccabi Rishon: Amerikanci vode glavnu reč u ovom sastavu Rišona.

Makabi Rišon je ekipa koji nije previše poznata evropskoj javnosti, ali je samo dokaz da se u Izraelu igra odlična košarka. Kao što znamo, u većini klubova ove lige, najbolji igrači su uglavnom stranci i igra se gradi na njima. Još jedna dobro poznata stvar je fanatizam njihovih navijača koji odlično poznaju košarku i znaju da prepoznaju trenutak kada je timu podrška najpotrebnija. Amerikanc Sedler koji je bio MVP prve lige Belorusije je pojačao Makabi Rišon i biće jako bitno kako će se on uklopiti u koncept igre. Darel Mur i Aleks Hamilton su igrači koji su pokazali svoje kvalitete i od njih se mnogo toga očekivalo u sezoni za nama i oni su svoj kvalitet i dokazali. Nekoliko zaista sjajnih partija u okviru Evrokupa gde su na domaćem parketu pobeđivali zaista neke mnogo bogatije timove od njih. Sada u ovom izraelskom šampionatu igraju toplo-hladno, ali nikada ih ne treba potceniti, jer imaju sjajan napad i mogu da ubace 90+ poena gotovo svim ekipama.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izvući nekoliko predloga. Naime, Makabi Tel Aviv je veliki favorit na ovom meču i za pobedu domaćina Meridianbet plaća kvotom 1.14. Ukoliko mislite da može doći do velikog izznenađenja i pobede gostiju, Meridianbet to plaća kvotom 4.90. Mi smo se odlučili za nešto treće. A to je: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-9.5) i Meridianbet za taj hendikep daje kvotu 1.74. Očekujemo ubedljivu i dvocifrenu pobedu domaćina na ovom meču. Makabi Tel Aviv je kvalitetnija ekipa na svakoj poziciji i na svom parketu će to i dokazati. Vidimo ovo kao izgledan predlog.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.