Tip dana košarka: Hapoel Jerusalem vs Maccabi Rishon, polufinale izraelske lige, prvi meč!

Hapoel Jerusalem

Došli smo do polufinala izraelske lige u košarci. Dva tima koja su pokazala mnogo u toku cele sezone i koji su potpuno zasluženo tu gde jesu. Hapoel Jerusalem je tim koji u svom sastavu ima nekoliko zaista kvalitetnih igrača koji mogu komotno da nastupaju i u Evroligi. Sa druge strane, Rišon je u Evrokupu svim stavio do znanja da su tim ekipa koja ima sve što je potrebno da se nadmeće sa najboljim timovima u Evropi. Nekoliko zaista dobrih amerikanaca koji nose igru i u ovom izraelskom šampionatu, gde je Rišon slavio i protiv Makabija iz Tel Aviva. Ovaj prvi meč polufinale serije je na programu od 17:30h.

Hapoel Jerusalem: Važe za favorite iz senke, ali će sada imati ozbiljan test.

Sastav koji ove sezone pruža zaista dobre partije. Roster je sastavljan tokom cele sezone, dolazili su i odlazili igrači, mahom amerikanci. Sada to izgleda skroz dobro. Timska hemija je na veoma visokom nivou, što govori i broj timskih asistencija. Očekujemo nešto slično i do samog kraja ovog prvenstva. Sasvim sigurno najveći motiv na ovom meču imaće Džeremi Pargo. Igrač koji je u više navrata nosio dres današnjeg protivnika. Radi se o iskusnom organizatoru igre koji donosi sa sobom uvek ogromnu energiju i srčanost, koja momentalno utiče na tim. Pored njega, još nekoliko stranaca se odlično uklopilo u sitem Hapoela. Jedan od njih je svakako i Džejms Feldin. Njega znamo još iz Panatinaikosa, ali najviše po nastupima u Crvenoj zvezdi. Odličan strelac i napadač generalno. Nalazi se u odličnoj formi, ima dobre procente šuta za tri poena i to je ono što je njegovo najjače oružje. Pored amerikanaca u sastavu je i nekoliko iskusnih domaćih igrača. Bar Timor, Zalmanson, a pored njih i mladi Tamir Blat. Hapoel se sa pravom nada najvišem plasmanu ove sezone, igraju odlično i za sada rezultati to i prate.

Maccabi Rishon: Sastav koji može da savlada sve ekipe u ovoj ligi. Kao takvi su ozbiljan rival i pretedent za sam vrh.

Makabi Rišon je ekipa koji nije previše poznata evropskoj javnosti, ali je samo dokaz da se u Izraelu igra odlična košarka. Kao što znamo, u većini klubova ove lige, najbolji igrači su uglavnom stranci i igra se gradi na njima. Još jedna dobro poznata stvar je fanatizam njihovih navijača koji odlično poznaju košarku i znaju da prepoznaju trenutak kada je timu podrška najpotrebnija. Amerikanc Sedler koji je bio MVP prve lige Belorusije je pojačao Makabi Rišon i biće jako bitno kako će se on uklopiti u koncept igre. Darel Mur i Aleks Hamilton su igrači koji su pokazali svoje kvalitete i od njih se mnogo toga očekivalo u sezoni iza nas i oni su ta očekivanja i ispunili. Sjajno igraju nakon ove pauze prouzrokovano “korona” virusom. Kao dokaz za to dolazi i poslednji meč ligaškog dela gde su u gostima savladali ekipu Makabija iz Tel Aviva. Kao favoriti ulaze u ovu seriju sa Makabi Haifom i očekuju se siguran prolaz u dalji tok takmičenja.

Naš predlog:

Sa ovog derbi meča možemo izabrati nekoliko predloga. Ukoliko smatrate da će domaćin slaviti na ovom susretu, Meridianbet to plaća kvotom 1.34. Ako ipak smatrate da gosti mogu do iznenađenja, Meridianbet daje kvotu 3.00 za taj predlog. Mi smo izabrali nešto treće. A to je: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-5.5) i Meridianbet daje kvotu 1.75 za taj tip. Očekujemo pobedu domaćina, jer smatramo da je Hapoel Jerusalem na ovom susretu u blagoj prednosti i da mogu da savladaju na domaćem parketu Makabi iz Rišona. Hendikep nije veliki i ovo je po nama pravi izbor za tip dana kada je košarka u pitanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.