Tip dana: Lester – Mančester Junajted: Ulog je Liga šampiona!

U nedelju je na programu poslednje kolo engleske Premijer lige koje nam sa sobom donosi baš mnogo uzbuđenja. Naime, čak tri ekipe se bore za plasman u Ligu šampiona, pošto u ovom trenutku trećeplasirani Mančester Junajted i četvrtoplasirani Čelsi imaju isti broj bodova, dok petoplasirani Lester ima samo bod manjka. Upravo će Lester na svom terenu dočekati Junajted, u meču koji će nam dati odgovor koja od ove dve ekipe će doći do plasmana u elitno takmičenje.
Meč između ova dva tima je zakazan za 17 časova, kada između ostalog počinju i svi ostali mečevi ovog kola.

Lester: Neshvatljiv pad u nastavku šampionata!

Kada se sve sabere i oduzme, treba priznati da su fudbaleri Lestera većim delom šampionata pružali sjajne partije, ali je opšti utisak da bi sve to moglo da padne u vodu ako na kraju ipak ne dođu do plasmana u Ligu šampiona, što se u jednom trenutku uopšte nije dovodilo u pitanje.
Naime, u ovom trenutku se popularne “lisice” nalaze na petom mestu na tabeli i imaju bod manjka u odnosu na trećeplasirani Mančester Junajted koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu, i biće to jedan pravi spektakl, pošto bi Lester pobedom na ovom meču došao do ponovnog učešća u elitnom takmičenju, što bi svakako bio veliki uspeh.
Ipak, treba reći da izabranici Brendana Rodžersa ne briljiraju u poslednje vreme, pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili samo dve pobede uz dva poraza i jedan remi.
U prošlom kolu je Lester doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Totenhema, a taj duel je završen pobedom izabranika Žozea Murinja od čak 3:0, što je jedan od najubedljivijih poraza “lisica” ove sezone.
Pre toga je Lester ostvario veoma važnu pobedu na svom terenu protiv odličnog Šefilda, kada je bilo 2:0.
Generalno, kada su mečevi na domaćem terenu u pitanju, do sada je Lester odigrao osamnaest mečeva na svom terenu na kojima su zabeležili čak jedanaest trijumfa, četiri remija i samo tri poraza.

Mančester Junajted: Mogu li “đavoli” do Lige šampiona?

Što se tiče Mančester Junajteda, kako je ova sezona krenula, “đavoli” sigurno mogu da budu srećni što su uopšte i došli u situaciju da se bore za plasman u Ligu šampiona.
Naime, izabranici Ole Gunara Solskjera nisu na najbolji način započeli ovaj šampionat, ali je utisak da su sa pravim partijama krenuli tek nakon pauze zbog koronavirusa.
U ovom trenutku se Mančester nalazi na trećem mestu na tabeli i u najboljoj su situaciji od svih timova koje se bore za plasman u Ligu šampiona, pošto im je u duelu sa Lesterom potreban i remi kako bi došli do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Sigurno je da su izabranici trenera Solskjera mogli i dosta ranije da obezbede plasman u Ligu šampiona, pošto su u dva poslednja meča na svom terenu samo remizirali, i to prvo protiv Sautemptona kada je bilo 2:2, a nakon toga i u prošlom kolu, protiv Vest Hema kada je bilo 1:1, što je sasvim sigurno bila jedna od lošijih partija Junajteda kada je ova sezona u pitanju, mada je ruku na srce i “čekićarima” taj meč bio biti ili ne biti.
Inače, kada su u pitanju mečevi na gostujućem terenu, do sada je Junajted odigrao osamnaest mečeva na kojima je ostvario sedam pobeda, čak šest remija i pet poraza. Zanimljivo je da su “đavoli” na poslednja tri meča van svog terena zabeležili isto toliko pobeda.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da će obe ekipe u ovom susretu ići na tri boda, iako bi Junajted bio zadovoljan i sa bodom, pošto im čak i to može doneti plasman u Ligu šampiona. Zbog takve situacije vam toplo preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda, već da se fokusirate na golove kojih bi po svemu sudeći prosto moralo da bude na ovom susretu. Pre svega, savetujemo vam da probate sa igrom GG jer smo mišljenja da će obe ekipe postići makar po jedan gol na ovom susretu, a tu igru kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74. Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa izuzetno dobrom kvotom 1.84. Za kraj, imamo za vas jedan hrabar predlog. Naime, “lisice” prosto moraju da idu na pobedu u ovom duelu jer im samo ona garantuje plasman u Ligu šampiona, što su ruku na srce i zaslužili zbog sjajnih partija većim delom šampionata. Iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.