Tip dana košarka: Maccabi Tel-Aviv vs Maccabi Rishon, finale izraelske lige. Jedan meč donosi titulu.

Maccabi Tel-Aviv

Izraelska liga je došla do kraja. Finalni susret igraju dve ekipe koje su najviše pokazale do sada u ovom završnom delu posle korone. Makabi Tel-Aviv je i ove sezone u samom vrhu nacionalnog šampionata i to nije ništa novo. Ono što je malo iznenađenje jeste Makabi Rišon. Ovaj sastav je sjajno nastupao u ovom takmičenju, ali i u Evrokupu gde su imali nekoliko sjajnih pobeda. U polufinalnim mečevima smo gledali jako uzbudljive mečeve i pobednik je odlučen u završnim sekundama duela. Od ovog finala očekujemo nešto slično. Makabi Tel-Aviv jeste blagi favorit, ali ovo je finalni meč i sve je moguće. Utakmica je na programu od 20h. Očekujemo pravi spektakl.

Maccabi Tel-Aviv: Tim koji je obeležio dve decenije izraelske košarke. Sada imaju priliku za novu titulu.

„Ponos Izraela“ je i u ovu sezonu ušao sa puno entuzijazma. Sveropulos je od početka birao koga će da dovede u roster i nekoliko izuzetno zanimljivih imena je došlo u Tel Aviv. Kvinsi Ejsi je popunio mesto, koje je bilo upražnjeno odlaksom O’Brajanta, Nejt Volters je tu, kao i povratnik u tim Omri Kaspi. Pokušaće ove sezone Makabi da napravi korak više i da se plasira u top8 fazu Evrolige. Kvalitet svakako imaju, samo im je potreban kontinuitet u dobrim igrama, što nisu imali prošle sezone. Skoti Vlibekin i Elijah Brajant su udarne igre ovog sastava i od njih se očekuje najviše poena. Makabi mora da iskoristi „pakleni“ domaći parket i da na svom terenu ne dozvoli veliki broj brejkova. Za sada igraju zaista sjajno i pravo je uživanje gledati ih. Skoti Vilbekin igra možda i najbolju sezonu u karijeri. Nekoliko igrača nedostaje, ali Makabi ima kvalitet da ide do kraja, odnosno do nove titule.

Maccabi Rishon: Ovaj tim igra sezonu iz snova. Jedan korak ih deli od ostavarenja svega što su sanjali ove godine.

Makabi Rišon je ekipa koji nije previše poznata evropskoj javnosti, ali je samo dokaz da se u Izraelu igra odlična košarka. Kao što znamo, u većini klubova ove lige, najbolji igrači su uglavnom stranci i igra se gradi na njima. Još jedna dobro poznata stvar je fanatizam njihovih navijača koji odlično poznaju košarku i znaju da prepoznaju trenutak kada je timu podrška najpotrebnija. Amerikanc Sedler koji je bio MVP prve lige Belorusije je pojačao Makabi Rišon i biće jako bitno kako će se on uklopiti u koncept igre. Darel Mur i Aleks Hamilton su igrači koji su pokazali svoje kvalitete i od njih se mnogo toga očekivalo u sezoni iza nas i oni su ta očekivanja i ispunili. Sjajno igraju nakon ove pauze prouzrokovano “korona” virusom. Kao dokaz za to dolazi i poslednji meč ligaškog dela gde su u gostima savladali ekipu Makabija iz Tel Aviva, protiv koje će igrati i sada u finalu ove izraelske lige.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati nekoliko predloga. Kao favorit se ističe domaćin i za njihovu pobedu Meridianbet plaća kvotom 1.40. Ukoliko smatrate da Rišon može do još jednog iznenađenja i pobede na ovom susretu, Meridianbet to plaća kvotom 2.70. Mi biramo treći predlog. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 84.5 i Meridianbet daje kvotu 1.83 za taj tip. Očekujemo utakmicu na veliki broj poena. Rišon svoje mečeve igra na zaista veliki broj poseda, što najčešće rezultuje velikim brojem poena. Nešto slično očekujemo i na ovom susretu. Makabi Tel-Aviv ima napadačkog kvaliteta da ide preko ove granice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.