Tip dana: Inter – Napoli: “Neroazuri” žele osvetu zbog eliminacije u Kupu!

Od utorka su na programu mečevi 37. kola italijanske Serije A u kom nas očekuje pregršt zanimljivih duela, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Intera i Napolija.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas i 45 minuta.

Inter: Možda smo očekivali više!

Dovođenje Antonija Kontea prošlog leta je samo po sebi bila garancija da će Inter napraviti izuzetno jaku ekipu. To se svakako i desilo, ali kada se sve sabere i oduzme, deluje da je rezultat ipak izostao.
Krenimo redom. Inter nije imao sreće na žrebu za Ligu šampiona gde su za rivale u grupi dobili Barselonu, Borusiju Dortmund i Slaviju iz Praga, pa je do samog starta bilo jasno da će “neroazuri” jako teško doći do plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa. To se nažalost nije ni desilo pa su izabranici Antonija Kontea morali da se zadovolje sa Ligom Evrope gde ih uskoro očekuje meč osmine finala protiv Hetafea, koji je ponovo imao dosta dobru sezonu u španskom prvenstvu.
Što se tiče italijanskog Kupa, Inter je eliminisan u polufinalu od Napolija koji je na kraju i došao do trofeja u ovom takmičenju.
Najzad, kada je Serija A u pitanju, sigurno je da smo očekivali mnogo od “neroazura” a situacija je takva da se ova ekipa trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli, i više nemaju nikakve šanse da prestignu Juventus koji je pobedom u prošlom kolu nad Sampdorijom i definitivno došao do novog Skudeta.
U prošlom kolu su izabranici Antonijia Kontea ruku na srce odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Đenove, a taj duel je završen rezultatom 0:3. Ipak, pre toga su “neroazuri” samo remizirali na “Đuzepe Meaci” protiv Fiorentine, a mimo svih očekivanja na tom duelu nije bilo golova.

Napoli: Posle duže vremena bez Lige šampiona!

U prethodnih nekoliko sezona smo fudbalere Napolija uglavnom viđali na drugom mestu na tabeli, i nije nikakva tajna da su upravo oni bili najveća konkurencija Juventusu u borbi za “Skudeto”. Ipak, ovoga puta su stvari dosta drugačije, pošto se Napolitanci mimo svih očekivanja trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na šestoplasirani Milan.
Poznato je da to šesto mesto donosi plasman u Ligu Evrope, ali je do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje Napoli već došao, i to nakon trijumfa u finalu Kupa nad Juventusom, kada su izabranici Đenara Gatuza slavili posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Inače, ne treba zaboraviti da je Karlo Ančelot posle plasmana Napolija u nokaut fazu Lige šampiona dobio otkaz, što je začudilo brojnu italijansku sportsku javnost. Takođe, treba reći da Napolitanci imaju aktivan rezultat u osmini finala Lige šampiona, pošto su u prvom meču na svom terenu remizirali protiv Barselone, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
U prošlom kolu italijanske Serije A su Napolitanci odigrali jedan izuzetno dobar meč na svom terenu protiv Sasuola, a taj duel je završen rezultatom 2:0, iako treba napomenuti da su gostima poništena čak četiri gola, što se zaista retko dešava.
Pre toga su izabranici Đenara Gatuza doživeli poraz na gostovanju kod Parme, kada je bilo 2:1, a zanimljivo je da su sva tri meča sa tog susreta postignuta iz penala.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv duel i sigurno je da će obe ekipe ići na pobedu. Mišljenja smo da Inter pre svega želi da se osveti Napoliju za eliminaciju u italijanskom Kupu, pa vam iz tog razloga predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10. Takođe, trebalo bi da ovo bude jedan poprilično efikasan meč pošto ni jedna ni druga ekipa nemaju šta da izgube, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.
Za kraj, za očekivati je da obe ekipe postignu makar po jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.