Tip dana: Fulam – Kardif: Može li Kardif do velikog preokreta i plasmana u finale?

U četvrtak je na programu revanš meč polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu u kom će Fulam na svom terenu dočekati Kardif. U prvom duelu je slavio Fulam, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fulam: Primarni cilj je ulazak u finale, a onda…

Od Fulama smo nekako navikli da se bore za plasman u Premijer ligu kad god su u Čempionšipu, a to se poslednjih godina događalo dosta puta. Naime, prošle godine su fudbaleri Fulama ispali iz društva najboljih, pa već ove sezone imaju lepu šansu da dođu do povratka u Premijer ligu, a sigurno je da su jedni od favorita u plej ofu. Krenimo redom. Fulam je regularni deo šampionata završio na četvrtom mestu na tabeli, a zanimljivo je da su u poslednjem kolu upisali trijumf na gostovanju kod Vigana, došli bi do direktnog plasmana u Premijer ligu, pošto je drugoplasirani Vest Bromvič Albion remizirao protiv Kvins Park Rendžersa.
Bilo kako bilo, u prvom meču polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligi, Fulam je slavio na gostovanju kod Kardifa, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Posle prvog dela igre nije bilo golova, ali je ekipa sa “Krejven Kotidža” u nastavku sa dva udarca oborila protivnika. Prvo je Onoma zatresao mrežu, posle fenomenalnog solo prodora u 49. minutu, a tačku je stavio Kebano, prelepim golom iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena.
Inače, valja napomenuti da je Fulam u prvom meču polufinala nastupio bez lakše povređenog Aleksandra Mitrovića, koji će po svemu sudeći biti spreman za večerašnji duel.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je Fulam odigrao 23 meča na “Krejven Kotidžu” na kojima su upisali čak petnaest trijumfa, samo dva remija i šest poraza.

Kardif: Mogu li Velšani do velikog preokreta?

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da svi navijači Kardifa imaju razloga za zadovljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera. Naime, ova ekipa je na kraju regularnog dela Čempionšipa završila na petom mestu na tabeli što im je donelo plasman u plej-of, a to je svakako jedan od primarnih ciljeva kada su ambicije ove ekipe u pitanju. Deluje da je Kardif odigrao najbolje kada se to najviše i očekivalo, pošto su na tri poslednja susreta ostvarili isto toliko trijumfa i na kraju zauzeli peto mesto na tabeli uz tri boda viška u odnosu na šestoplasirani Svonsi. U poslednjem kolu pred doigravanje, Kardif je bez većih problema slavio na svom terenu protiv Hala, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Međutim, u prvom meču polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu fudbaleri Kardifa su nažalost doživeli poraz na svom terenu od Fulama, i imaju jako male šanse da dođu do plasmana u finale na Vembliju.
Čak, treba reći da je poraz od 0:1 bio i prihvatljiv, međutim ekipa iz Velsa je dozvolila sebi da primi gol iz slobodnjaka u sudijskoj nadoknadi vremena, i nema nikakve sumnje da im sada predstoji izuzetno težak posao.
Inače, kada su gostovanja u pitanju do sada je Kardif odigrao 23 meča van svog terena na kojima su ostvarili osam trijumfa, sedam remija i osam poraza. Zanimljivo je da su na pet poslednjih mečeva van svog terena ostvarili čak četiri trijumfa i samo jedan poraz i to upravo od Fulama kod koga gostuju i ovog puta u daleko važnijem meču.

Naš predlog

Ako je suditi na osnovu prvog meča između ove dve ekipe, mora se priznati da je Fulam u ovom trenutku daleko bolja ekipa. Mišljenja smo da će Aleksandar Mitrović i drugari to potvrditi i u drugom duelu, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06. Gosti iz Velsa nemaju apsolutno ništa da izgube na ovom susretu i mišljenja smo da će i oni doći do makar jednog pogotka na ovom meču zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98. Za kraj, iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.