NBA liga se vraća na male ekrane! Nastavak najjače košarkaške lige u “Dizni” kompleksu u Orlandu!

NBA

Pandemija koronavirusa zaustavila je ceo svet i primorala je mnoge profitabilne organizacije da improvizuju, menjaju sistem i pronađu najbolje rešenje kako da povrate kapital koji su izgubili. NBA je svakako jedna od moćnijih sportskih organizacija, za razliku od Evrolige i zbog toga se nijednom nije postavljalo pitanje da li će se sezona nastaviti tamo gde je stala.

Ipak, svima je jasno bilo da će postojeći format morati da se promeni jer je prosto nemoguće igrati na način na koji smo to navikli da gledamo prethodnih godina. Na čelu najjače košarkaške lige nalaze se pametni ljudi, koji i te kako znaju šta rade i gledaju nekoliko koraka unapred, te je pre nekoliko meseci donesena odluka da se timovi smeste u jedan kompleks i da se tu odigra nastavak, a potom i završnica.

Od starta se jedno ime izdvojilo – “Dizni svet” u Orlandu. Ovaj kompleks prostire se na oko 25.000 hektara, odnosno na oko 100 kilometara kvadratnih. U ovom kompleksu nalazi se veliki broj hotela, potom nekoliko odličnih dvorana za igranje, golf tereni, vodeni parkovi, razna odmarališta i druga mesta za zabavu. NBA je sklopio dogovor sa čelnim ljudima “Disney world-a”, a ubrzo su se pojavile informacije iz dobro obaveštenih krugova koje su nam otkrile da će zakup ovog prostora koštati dnevno oko 1,5 miliona dolara, odnosno oko 150 miliona ukupno.

Ovo još jednom pokazuje koliko je NBA ozbiljna organizacija. Ugovor je sklopljen, NBA se “bacio” na posao, a timovi su polako krenuli da pristižu krajem prve i početkom druge nedelje jula. Sada su u toku pripremne utakmice u ovom kompleksu i timovi se uigravaju za ono što sledi. Noć četvrtak na petak nam donosi dva meča, pa potom u petak u ranijim terminima još tri, na kojima ćemo gledati startere sa više minuta na parketu i sa mnogo većom ulogom.

00:30h – New Orleans Pelicans VS Utah Jazz

03:00h – Los Angeles Lakers VS Los Angeles Clippers

20:30h – Brooklyn Nets VS Orlando Magic

22:00h – Portland Trail Blazers VS Memphis Grizzlies

22:00h – Washington Wizards VS Phoenix Suns

Zaista nas očekuju sjajne utakmice i to prvi put ovako tokom leta! Uživaćemo u najkvalitetnijoj košarci u ovim specifičnim uslovima. Sa utakmicama dolazi i veliki broj naših predloga!

Spremite se, polećemo!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.