Tip dana košarka: Los Angeles Lakers vs Los Angeles Clippers, nema boljeg nastavka NBA lige od derbija LA!

Los Angeles Lakers

Došao je i taj trenutak. Posle pauze prouzrokavane “korona” virusom nastavlja se NBA liga. Nema boljeg nastavka NBA lige od derbija LA! U “Dizni svetu” se igra, bez prisustva publike. To će biti jako čudno za sve učesnike, ali cilj je svima isti, a to je šampionski prsten. Ova dva tima svakako ulaze u najuži krug favorita, jer su pre pauze igrali zaista sjajno i svi su očekivali da ćemo njihov duel gledati u finalu zapadne konferencije. Videćemo da li će se to i desiti. Ovaj meč je na programu od 03:00h. Pitanje je da li će timovi biti kompletni u ovom prvom kolu nastavka, ali svakako i jedan i drugi tim su sigurni plejof učesnici, a s'obzirom da nema prednosti domaćeg parketa, samo je pitanje protiv koga će igrati u doigravanju.

Los Angeles Lakers: Lebron želi do svoje četvrte titule! Biće ovo jako težak ispit za njegov tim i njega.

Da li došlo vreme da se Lejkersi konačno vrate na staze stare slave? Dolaskom Lebrona Džejmsa prošle godine, mnogi navijači su mislili da je to to i da je jedino on nedostajao ovoj franšizi. Međutim, to nije bilo dovoljno i čelnici ovog kluba su morali da rade na dovođenju bar još jednog NBA superstara. Dogovor je pao sa Entonijem Dejvisom i bivši igrač Pelikana sada nosi zlatni dres Los Anđeles Lejkersa. Pored njega roster su pojačali i Ejveri Bredli, kao i Dvajt Hauard koji će sa Megijom da čini pravi stub u reketu i retko ko će moći da prođe kroz njihovu zonu pod košem. Od Kajla Kuzme se očekuje da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu i generalno ceo tim. Sezona pre “korone” je pokazala da su svi pronašli svoju ulogu u ovom rosteru, što je Lebronu jako bitno, jer zna da samo takvi uređeni sistemi donose šampionski naslov. Lejkersi su odigrali tri pripremne utakmice u Orlandovom “Dizni svetu”. Poraženi su od Dalasa, pa su savladali Orlando i Vašington. Šansu su dobili svi igrači, dok su glavni protagonisti imali limitirane minute. Ovaj derbi će biti prava prilika da se odmah na startu vidi u kakvoj su formi Lebron i drugari.

Los Angeles Clippers: Klipersi su napravili roster koji mora da se bori za sam vrh. Videćemo koliko će daleko moći da odu?!

Jedna od ekipa koja ima šampionske ambicije. Doveli su dva zaista velika pojačanja i trener Dok Rivers zna šta treba uraditi da bi se došlo do titule. Kavaj Lenard kao šampion i MVP finala od prošle godine je pojačao ovaj tim i učinio ga samim tim kandidatom za prsten. Drugo pojačanje nije manje zvučno, jer se radi o Polu Džordžu. Igrač koji je napadačka mašina i koji može ove sezone da eksplodira u paru sa Lenardom. Ono što je jako bitno za ovaj tim jeste taj da imaju ogroman defanzivni potencijal. Patrik Beverli na poziciji jedan je “noćna mora“ svim protivničkim plejmejkerima. Ne treba zaboraviti i dva igrača koji mogu da naprave ogroman posao za Kliperse, a to su Lu Vilijams i Herel. Upravo će njih dvojica propustiti ovaj uvodni meč sa Lejkersima, jer je Vilijams u karantinu zbog napuštanja kompleksa u Orlandu, dok Herel ima neke privatne probleme. Klipersi u ovom pripremnom periodu savladali Orlando i Vašington, dok su jedini proaz pretpreli od Sakramenta. Ovo je tim koji ima dubinu i koji može da igra na zaista veliki broj poena svoje mečeve.

Naš predlog:

Sa ovog debi meča imamo mnogo predloga u opticaju. Meridianbet vidi nominalnog domaćina, a to su Lejkersi, kao favorita i njihovu pobedu plaća kvotom 1.55. Sa druge strane, ukoliko mislite da Kavaj Lenard i Klipersi mogu do trijumfa na ovom derbiju, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.46. Mi smo se odlučili za treći predlog. A to je: ukupan broj poena na meču veći od 213.5 i Meridianbet za tu granicu poena nudi kvotu 1.72. Očekujemo mnogo više protagonizma od statera na ovom susretu i očekujemo znatno bolje procente šuta nego što je to ovaj kratak pripremni period pokazao. Ova dva tima itekako mogu da postignu više od 100 poena pojedinačno, tako da smatramo da je ovo dobar izbor kada je tip dana košarka u pitanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.