Tip dana košarka: Denver vs Miami, prvi nastup Nikole Jokića u nastavku NBA lige i odmah težak rival!

Nikola Jokić

Prva dva dana nastavka NBA lige su nam donela zaista neverovatne utakmice. U noći za nama gledali smo prave košgeterske obračune i neizvesne završnice. Sakramentno je poražen od Sparsa, dok smo u mečevima Memfis – Portland i Dalas – Hjuston gledali produžetke. I danas imamo nekoliko zaista atraktivnih mečeva, a za ljubitelje NBA lige sa ovih prostora, sa pažnjom će se pratiti meč Denvera i Majamija. Biće ovo prvi nastup Nikole Jokića u nastavku NBA lige u “Dizni svetu”. Biće ovo jako težak duel za Denver, jer Majami igra zaista sjajno. Utakmica je na programu od 19h.

Denver: Nikola Jokić ima zadatak da odvede svoj tim korak dalje u odnosu na prošlu sezonu.

Denver ove sezone želi korak dalje. Sjajno su odigrali prošle godine i malo im je falilo da odu do finala zapada. Nisu mnogo menjali svoj tim za ovu takmičarsku godinu, jer dobre stvari ne treba menjati. Nikola Jokić je ponovo bio udarna igra ove franšize i neko ko se sasvim sigurno bori za MVP regularnog dela NBA lige. Pored njega takođe se mnogo očekivalo od bekovskog tandema Marej – Heris. Kod Mareja se vidi da ima potencijal da postane elitni plejmejker i allstar igrač, ali ima velikih problema sa kontinuitetom dobrih igara. Heris je prošlu sezonu završio maestralno i od njega se očekivalo da u tom ritmu i nastavi i ove, ali se to nije desilo. Veliko pojačanje je oporavak Portera, kao i dolazak Džeremija Granta koji će je dobro pojačanje u reketu i adekvatna izmena Jokiću i iskusnom Milsapu. Denver je u pripremnim mečevima nastupao u totalno izmenjenoj petorci, faktički bez niskih igrača. Bol Bol je dobio veliku šansu i znao je to da iskorisi. Pored njega i Troj Danijels je pokazao da zaslužuje veći broj minuta nego do sada.

Miami: Sezona pre “korone” jedna od boljih u eri nakon Lebrona i Vejda. Videćemo da li mogu tako i da nastave?!

Ekipa sa Floride u novu sezonu je ušla sa bitno izmenjenim sastavom. Ono što je svakako ostavilo najviše traga, jeste povlačenje Dvejna Vejda koji je obeležio jednu epohu ove franšize i ostaće upamćen kao legenda, možda i najveća za ovaj grad. Goran Dragić je ostao u timu i pored brojnih spekulacija, kao i Keli Olinik, što je jako bitno za Erika Spolstru, jer oni najbolje mogu da primene njegov sistem na nove igrače. Najveće pojačanje svakako je Džimi Batler koji je ove sezone lider ekipe i od njega se očekuje kandidatura za MVP-ija. Pored njega, okosnicu igre ove sezone nose Ben Adejabo koji je znatno napredovao u odnosu na prošlu sezonu, kao i Hirou i Dankan koji drže ovaj tim kada je šut za tri poena u pitanju. Majami je igrao zaista sjajno pre ove pauze i bili su apsolutni hit na istoku. U pripremnom periodu sada u “Dizni svetu” su šansu dobili svi igrači, Spolstra je video čime raspolaže i Majami spremno dočekuje nastavak sezone.

Naš predlog:

Meč koji donosi mnogo uzbuđenja, jer se radi o dva tima koji u svojim konferencijama pretenduju na sam vrh. Biramo predlog: domaćin pobednik meča ukljućujući i produžetke i Meridianbet to plaća kvotom 1.87. Ono što nam je takođe privuklo pažnju sa ove utakmice je i ukupan broj poena. Za više od 208.5 poena Meridianbet nudi kvotu 1.73. I taj predlog nam deluje realno, jer su obe ekipe takve da mogu da idu na preko sto postignutih poena. U svakom slučaju uživaćemo u ranijem terminu i direktnom prenosu ovog derbija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.