Tip dana: Đenova – Verona: Meč biti ili ne biti za “grifone”!

U nedelju su na programu mečevi poslednjeg kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Đenove i Verone.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Đenova: Mogu li “grifoni” do opstanka?

Mora se priznati da je malo ko očekivao da će fudbaleri Đenove igrati ovoliko loše ove godine, i kako sada stvari stoje, sigurno je da će svi navijači ove ekipe strepeti do poslednje sekunde kada je u pitanju opstanak u društvu najboljih, koji je ozbiljno doveden u pitanje.
Naime, “grifoni” se trenutno nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli i imaju samo bod viška u odnosu na Leće koji se nalazi na poziciji koja nažalost znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Đenova doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Sasuola, a taj meč je završen rezultatom 5:0. Da su “grifoni” slavili na tom duelu obezbedili bi opstanak u društvu najboljih, ali će sada za to morati da se izbore u poslednjem kolu u meču protiv Verone, koja igra izuzetno dobro ove sezone.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Đenova odigrala osamnaest mečeva na svom terenu na kojima su ostarili samo šest trijumfa, jedan remi i čak jedanaest poraza, što je i jedan od razloga zašto se “grifoni” nalaze ovoliko nisko na tabeli.
Pre tog katastrofalnog poraza od Sasuola u prošlom kolu, fudbaleri Đenove su doživeli poraz i na svom terenu od Intera, kada je bilo 0:3, što znači da su “grifoni” na dva poslednja meča primili čak osam golova a nisu postigli nijedan.

Verona: Sjajna sezona!

Ni oni najveći optimisti nisu mogli da pomisle da će fudbaleri Verone igrati ovoliko dobro ove sezone. Naime, ekipa iz grada ljubavi se u ovom ternutku nalazi na sredini tabele, preciznije na devetom mestu i imaju samo dva boda manjka u odnosu na osmoplasirani Sasuolo.
U jednom trenutku je Verona bila i na poziciji koja naredne sezone vodi u Ligu Evrope, ali je utisak da bi to možda bilo i malo previše za ekipu koja je prošle godine igrala u Seriji B, i preko baraža došla do promocije u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
U prošlom kolu je Verona odigrala još jedan sjajan meč na svom terenu u kom su bez većih problema došli do trijumfa nad prežaljenim SPAL-om, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Bila je to deveta pobeda za Veronu na svom terenu gde su čitavim delom sezone igrali dosta dobro, pošto su pored toga pet puta remizirali i doživeli pet poraza.
Kada su gostovanja u pitanju, ekipa iz grada ljubavi je odigrala osamnaest mečeva na kojima su ostvarili samo tri trijumfa, osam remija i sedam poraza, pa je utisak da je Verona igrala nešto bolje van svog terena, verovatno bi i došli do plasmana u Ligu Evrope, ali ni ovako stvari nisu uopšte loše.

Naš predlog

Fudbaleri Đenove nemaju izbora i u ovom meču moraju da idu na tri boda kako ne bi došli u situaciju da osluškuju vesti iz Lećea gde istoimena ekipa dočekuje Parmu koja nema preteranih ambicija u tom duelu. Zbog toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Iz istog razloga vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.35.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.