Tip dana košarka: Sacramento vs Dallas, okršaj Bogdanovića i Dončića!

Dallas

Sakramento i Dalas se sastaju večeras od 20:30h. Očekujemo meč koji će nam doneti veliki broj poena i atraktivnih poteza. Dva tima koja gaje izuzetno napadački stil košarke na veliki broj poseda i poena. Sakramentno je poražen na uvodna dva meča i kako stvari stoje nećemo ga gledati u plejofu na zapadu, dok je Dalas svoje mesto među najboljih osam potpuno zaslužio. Može se slobodno reći da nas očekuje okršaj dva beka sa ovih prostora. Bogdan Bogdanović sa jedne i Luka Dončić sa druge strane. Na ovom meču očekujemo doprinos svih momaka iz oba tima. Igra se u ranijem terminu i biće pravo uživanje gledati okršaj ovih rivala, koji je uvek donosio zanimljivu košarku.

Sacramento: Dobar napad, ali jako loša odbrana su karakteristike ove ekipe.

Jedan od najzanimljivijih timova za praćenje je Sakramento. Tim iz Kalifornije ima u svom rosteru dva igrača iz Srbije. To su Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Tim je napravljen tako da igra košarku u jako brzom ritmu i na zaista veliki broj poena. Ono što im je najveći problem je svakako odbrana koja je jako loša i koja dopušta zaista veliki broj poena njihovim protivnicima. Izgubili su u prvom meču od ekipe San Antonija, baš zbog te jako loše odbrane, iako je napad bio na visokom nivou. Ukoliko žele do plejof zone moraće mnogo bolje da igraju u toj fazi igre. Luk Volton će morati ozbiljno da poradi na tom segmentu. Badi Hild je u lošoj šuterskoj formi, ali je zato Fox u sjajnom ritmu. Izgubili su izabranici Luka Voltona oba meča na otvaranju ovog nastavka NBA lige i tako sebi oduzeli mogućnost igranja u plejofu. U fazi odbrane igraju jako loše i to ih je koštalo ta dva poraza. Bogdanović se nalazi u sjajnom ritmu i oba meča je odigrao na visokom nivou, što se ne može reći i za drugog srpskog internacionalca koji je drugi meč protiv Orlanda odigrao ispod svih očekivanja.

Dallas: Dončić igra sjajno, a sa njim i ceo tim Dalasa koji će se posle dugo vremena naći ponovo u plejofu.

Jedan od najzanimljivijih rostera ove sezone u NBA ligi je svakako roster Dalasa. Ekipa koja je sastavljena od velikog broja dobrih igrača koji imaju odličnu hemiju između sebe. U roster je stigao jedan od najboljih visokih igrača u ligi, Kristaps Porzingis. On će u ovom sastavu biti uz Luku Dončića najveća pretnja u napadu. Kada smo već pomenuli Dončića, od njega se očekivala još veća eksplozija u ovoj sezoni i on je to i uradio. Dalas igra brzo, sa velikim brojem šuteva za tri poena i takvu igru će forsirati i ove godine. Tim Hardevej Džunior je takođe neko ko može da pruži mnogo ovoj ekipi, kao i Maksi Kleber koji je prošle sezone bio solidan, a iskorak očekuju svi od njega i od Džastina Džeksona. Dalas je imao solidan nastup na pripremnim mečevima i mogu sa puno optimizma da nastave ovu sezonu. Sa Lukom Dončićem u ovakvom ritmu, biće nezgodan rival svakoj ekipi u doigravanju. Pored njega, formu je posle povrede podigao i Porzingis i Dalas igra jako lepu košarku za oko. U ovom okršaju protiv Sakramenta trener Rik Karlajl pružiće sasvim sigurno šansu svim igračima.

Naš predlog:

Meč na kojem je Dalas favorit po svim kladionicama. Meridianbet za pobedu gostiju na ovom meču nudi kvotu 1.39. Ukoliko smatrate da Sakramento može do prve pobede u ovom nastavku NBA lige, Meridianbet to plaća kvotom 3.05. Mi smo se odlučili za nešto treće. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 113.5 i Meridianbet to plaća kvotom 1.70. Jednostavno očekujemo meč na veliki broj poena kao što smo u uvodu i naglasili i smatramo da Sakramento nema više šta da izgubi i da će opušteno moći da igra, a takva igra najčešće donosi veliki broj poena. Vidimo ovo kao izgledan predlog.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.