Tip dana: Inter – Hetafe: Ko će u četvrtfinale Liga Evrope?

U četvrtak je na programu četiri meča u okviru osmine finala Liga Evrope, a za vas smo ovog puta izabrali duel između Intera i Hetafea. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Inter: Ozbiljne ambicije u Ligi Evrope!

Dovođenje Antonija Kontea prošlog leta je samo po sebi bila garancija da će Inter napraviti izuzetno jaku ekipu. To se svakako i desilo, ali kada se sve sabere i oduzme, deluje da je rezultat ipak izostao.
Krenimo redom. Inter nije imao sreće na žrebu za Ligu šampiona gde su za rivale u grupi dobili Barselonu, Borusiju Dortmund i Slaviju iz Praga, pa je do samog starta bilo jasno da će “neroazuri” jako teško doći do plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa. To se nažalost nije ni desilo pa su izabranici Antonija Kontea morali da se zadovolje sa Ligom Evrope gde ih večeras očekuje meč osmine finala protiv Hetafea, koji je ponovo imao dosta dobru sezonu u španskom prvenstvu.
Što se tiče italijanskog Kupa, Inter je eliminisan u polufinalu od Napolija koji je na kraju i došao do trofeja u ovom takmičenju, a deluje da su “neroazuri” u oba susreta bili bolji rival, ali se mora priznati ni da im sreća nije bila naklonjena.
Najzad, što se tiče Serije A, svi su pred početak šampionata najavljlivali da bi ovo konačno mogla da bude ta godina kada će se prekinuti osmogodišnja dominacija Juventusa i da će to upravo uraditi Inter, ali nažalost od svega toga nije bilo ništa. Iako su “neroazuri” fantastično započeli sezonu i u prvih desetak kola držali tu lidersku poziciju na tabeli, kako je vreme prolazilo tako su i izabranici Antonija Kontea pružali sve slabije partije, što je Juve znao da iskoristi, i na kraju bez većih problema dođe do devetog uzastopnog “Skudeta”.
Ipak, na kraju su “neroazuri” sezonu završili samo sa bodom manje u odnosu na prvolasirani Juventus, koji je ruku na srce spustio gas u poslednjih nekoliko kola.

Hetafe: Još jedna sjajna sezona!

Fudbaleri Hetafea su pre sada već nešto više od godinu dana napravili veliki uspeh pošto su došli do plasmana u Ligu Evrope, a vrlo malo je falilo da se to desi i ovog puta, pošto je ekipa iz predgrađa Madrida većim delom šampionata držala tu šestu poziciju koja donosi plasman u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.
Na kraju je Hetafea sezonu završio na osmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Granadu koja se mimo svih očekivanja plasirala u Ligu Evrope. Ono što svakako treba napomenuti je da je ekipa iz predgrađa Madrida odigrala zaista loše poslednjih nekoliko mečeva u kojima nikako nisu uspeli da dođu do trijumfa.
Posebno je zanimljivo bilo u poslednjem kolu u duelu protiv Levantea kada su Hetafeu poništena čak tri gola nakon VAR-a, a treba dodati i da je ekipa iz predgrađa Madrida promašila penal na tom susretu, što je Levante umeo da kazni i u devetom minutu sudijske nadoknade dođe do trijumfa, koji im ruku na srce ništa nije značio.
Što se tiče Liga Evrope, Hetafe je u jednoj poprilično teškoj grupi došao do plasmana u šesnaestinu finala i to zauzevši drugo mesto na tabeli. Pored ekipe iz predgrađa Madrida, u grupi su bili još i Bazel, Krasnodar i Trabzonspor i nema nikakve sumnje da je to bila jedna od najkvalitetnijih grupa u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope.
U šesnaestini finala je Hetafe napravio pravi podvig pošto su eliminisali prošlogodišnjeg polufinalistu Lige šampiona Ajaks i to pošto su u prvom meču slavili sa 2:0, a u drugom doživeli poraz od 2:1, što je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Naš predlog

Sigurno je da je ovo jedan od derbija ove faze Liga Evrope. Iz uprave Intera najavljuju da imaju velike ambicije u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, ali je sigurno da ni Hetafe nije bez šansi. Ipak, prednost dajemo Interu koji barem na papiru ima izuzetno kvalitetniji sastav, zbog čega vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70. Mišljenja smo i da bi izabranici Antonija Kontea mogli da postignu makar dva gola na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93. Za one najhrabrije, predlažemo vam da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.