Tip dana košarka: Milwaukee vs Toronto, repriza polufinala istoka od prošle sezone!

Toronto
Apr 20, 2017; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks guard Khris Middleton (22) drives for the basket against Toronto Raptors guard Kyle Lowry (7) in the third quarter in game three of the first round of the 2017 NBA Playoffs at BMO Harris Bradley Center. Middleton scored 20 points to help the Bucks beat the Raptors 104-77. Mandatory Credit: Benny Sieu-USA TODAY Sports

Očekuje nas veoma interesatan duel u “balonu” u “Dizni svetu”. Prošlogodišnje polufinale istoka i sjajna serija između Milvokija i Toronta, imaće svoj nastavak bar na jedan meč večeras od 00:30h. Ova dva tima ukoliko sve bude kako treba sastaće se i u ovosezonskom plejofu na istoku. Milvoki je pokazao da je u odličnoj formi i u ovom nastavku, kao i Toronto koji igra svoju košarku. Biće ovo duel dve ekipe koje gaje sličan stil igre. Vole pozicione napade i koriste svoje prednosti u igri pet na pet. Janis će imati legitimnog čuvara na ovom susretu u vidu Paskala Sijakama. Ovaj susret nam može doneti sjajnu košarkašku predstavu i biće sasvim sigurno uživanje gledati ovaj spektakl!

Milwaukee: Janis će imati težak zadatak na ovom susretu.

Sve se zna več o ovom timu i kao jedni od glvanih kandidata za osvajanje prstena, nisu bitnije menjali tim. Janis posle osvajanja priznanja za MVP sezone sada ima novi cilj, a to je titula. Neće im biti lako, ali svakako su jedni od favorita. Pored Janisa, ostao je Midlton koji je imao sjajnu sezonu iza sebe i ukoliko ponovi sličnu godinu, Janisu će biti maksimalno olakšan posao. Roster su popunili i sjajni šuteri. Na poziciji startnog beka ove godine će biti Vesli Metjuz, koji može u mnogim stvarima da pomogne Baksima. Pored njega, jedan od najboljih šutera za tri poena ikada, Kajl Korver ulaziće sa klupe i sa rezervistima će pokušati da napravi iskorak. Džordž Hil i Bruk Lopez su tu da svojim iskustvom doprinesu ovom timu koji ima najviše ambicije i u ovom nastavku sezone. Odigrali su kvalitetno u pripremnom periodu, svi igrači su dobili svoju šansu i starter su se polako uveli u takmičarski ritam. Janis je standardno bio najbolji, ali neki momci su pokazali da im je minutaža bila nepravedno mala u sezoni pre “korone”. Odigrali su sjajan meč protiv Majamija kada su okrenuli veliki deficit sa poluvremena, ali ovo im je za sada najveći ispit.

Toronto: Kompaktan tim koji sjajno igra zajedno. Hemija je na visokom nivou.

Ekipa Toronta ove sezone ima veliki hendikep u odnosu na prošlu. To je odlazak njihovog najboljeg igrača Kavaja Lenarda u Kliperse. Lenard je uz Laurija bio glavna pokretačaka snaga ovog tima, kako u napadu, tako i u odbrani. Franšiza je morala da nastavi i bez njega i pored svega, viđeni su učesnici plejofa na istoku i ove sezone. Mark Gasol, Serž Ibaka i pomenuti Lauri, uz VanFlita i ostale saigrače predstavljaju ponovo respektabilan sastav koji se neće tako lako predavati. Igraju promenljivo od početka sezone, ali pokazaju kvalitet koji ih je krasio i prošle godine. Timska košarka sa velikim brojem dodavanja i traženja otvorenog pogleda na koš. Domaći teren u Kanadi je i ove sezone teško osvojiva tvrđava, pa će biti zanimljivo videti kako će se Toronto snaći u plejofu u “Dizni svetu”. Do sada su u “balonu” pokazali zaista zavidan nivo forme i jedan su od najboljih timova od nastavka ovog NBA karavana. Ovakvi mečevi protiv Milvokija su pravi test za ekipu Nika nursa i prilika da se odmere sa prvoplasiranom ekipom svoje konferencije.

Naš predlog:

Ovo nije obična utakmice, već derbi koji može doneti sva tri ishoda kada je konačan rezultat u pitanju. Meridianbet kao favorita vidi ekipu domaćina i pobedu Milvokija plaća kvotom 1.44. Ukoliko smatrate da Toronto može do iznenađenja, pobeda gostiju se u Meridianu plaća kvotom 2.80. Mi smo se odlučili za treći predlog. A to je: ukupan broj poena na meču manji od 230.5 i Meridianbet za tu granicu poena daje kvotu 1.69. Očekujemo meč koji se neće igrati na veliki broj poseda, već u pozicionoj košarci u kojoj će se svaki napad igrati do kraja. Vidimo ovo kao izgledan predlog sa ovog derbi susreta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.