Tip dana košarka: Portland vs Memphis, “play in” za osmo mesto na zapadu!

Portland

Nastavak NBA lige u “balonu”, odnosno u “Dizni svetu” se privodi kraju. Naravno, kada su zaostali mečevi regularnog dela u pitanju. Timovi su zauzeli svoja mesta na istoku i zapadu. Sem jedne pozicije. A to je mesto broj osam zapadne konferencije. Takozvani “play in” igraju dve ekipe koje su to zaslužile svojim dosadašnjim nastupima. Portland je na krilima neverovatnog Lilarda uspeo da dođe do ovog bitnog meča, dok je Memfis veći deo posla odradio dok se košarka igrala u regularnim uslovima, pre prekida sezone. Najveći gubitnici su svakako košarkaši Finiksa koji su bez poraza igrali u Orlandu, ali se nisu dokopali ovog bitnog meča. Utakmica između Portlanda i Memfisa je na programu od 20:30h.

Portland: Lilard igra najbolju košarku u karijeri. Brojke koje beleži su nestvarne.

Tim koji se godinama gradi i koji pokušava da dođe do samog kraja šampionata i borbe za prsten. Nekoliko puta ih je u toj nameri sprečavao Golden Stejt koji je kasnije i bio šampion, ali su svaki put pokazaivali visok nivo igre i kompetitivnost koja je na nivou plejof košarke. Demijan Lilard i Mekalum si i ove godine nosili ovaj sastav i pokazali su da su jedan od najboljih bekovskih tandema u ligi. Ipak, to nije dovoljno za sam vrh i ono što nedostaje ovo rosteru da bude šampionski su momci sa klupe. Nekoliko godina unazad ovaj tim ima dobar nastup, ali ne i dovoljan za najviše domete. Ostaje nam da vidimo da li Lilard i Mekalum, kao i opravljeni Nurkić mogu da naprave neko iznenađenje na zapadu ili će kao i svake sezone do sada imati dobar, ali nedovoljan rezultata. Lilard je na prethodnim mečevima ušao u pravo šutersko “ludilo”. Postizao je 52, pa 61 poena, zaista nestvarno. Mekalum ima problema sa povredom leđa, ali je zadnji meč protiv Bruklina pokazao da može da odigra na visokom nivou, što će biti potrebno ekipu Portlanda.

Memphis: Mladi Morant i iskusni Valančijunas predvode ovaj roster.

Memfis je konačno promenio osnovu svog tima i u nove pohode kreću bez Marka Gasola i Majka Konlija. Gasol je već u toku prošle sezone zamenio mesta sa Valančijunasom i pokazalo se za obojicu da je to bio pravi potez. Konli je završio u Juti, dok je Memfis draftovao Džo Moranta na poziciju jedan i oslonio se na mlade snage. Doveli su nekoliko iskunih igrača koji bi trebalo da povuku ovaj mladi roster. Ovo je druga godina za Džeksona koji je pokazao da ima liderske sposobnosti i koji će biti svakako glavni oslonac u reketu uz Jonasa. Memfis će ove godine zarazliku od prethodnih igrati u nešto bržem ritmu i na veći broj poena, uz jasno definisane uloge na parketu. To su i pokazali u ovom nastavku, imali su nekoliko jako dobrih partija. Ono što ih je sigurno jako pogodilo jeste povreda Džeksona, koji je zbog povrede kolena završio sezonu. U “Dizni svetu” svoju formu je podigao Dilan Bruks koji pruža odlične šuterske partije. Memfis je podigrao formu u zadnjih nekoliko mečeva, savladali su neke dobre ekipe. Moraće da odigraju na visokom nivou, ukoliko žele do osmog mesta.

Naš predlog:

Meč koji nam donosi sam po sebi veliki broj predloga. Meridianbet kao favorita vidi domaćina na ovom meču i njihovu pobedu plaća kvotom 1.30. Ukoliko smatrate da ipak Memfis može do iznenađenja, pobedu gostiju Meridianbet plaća kvotom 3.55. Ipak, mi smo se odlučili za treći predlog. A to je: gost postiže ukupno poena više od 112.5 i Meridianbet daje kvotu 1.72. Očekujemo meč na veliki broj poena, jer su oba tima nešto slabija kada je defanziva u pitanju. Vidimo ovo kao izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.