Tip dana:Lion – Bajern: Čudo koje se dogodi dva puta, može li se ponoviti i treći put?

Svašta se izdogađalo u ovoj 2020. godini, koja tek što je zakoračila u drugo poluvreme. Svet se promenio, svedoci smo nečega što nije moglo ni da se zamisli pre samo šest meseci, pa zašto se i u fudbalu ne bi dogodila senzacija. Ne bi bila prva, već smo ispratili više iznenađujućih rezultata na završnim turnirima dva evropska kupa, a dva, verovatno najveća, režirao je francuski Lion. Da li su ”lavovi” kadri i za treće iznenađenje, pitanje je svih pitanja? Realnost je, ipak, surova, poput protivnika koji ih čeka. Minhenski Bajern, uništitelj Barselone, prepreka je do finala.

Lion: Garsija kao vojvoda Stepa, komanduje napred, jer se nazad nema gde

Lion je bio prežaljen još kod pakovanja kofera za put u Torino. Tamo ih je čekao Juventus, tim koji priželjkuje evropski trofej već decenijama i gol prednosti sa ”Žerlana” nije bio nikakva garancija uspeha Liona. Međutim, usepli su ”lavovi”, prošli su dalje uprkos porazu i golovima Kristijana Ronalda, koji se, usput, još jednom upisao u istoriju. Eliminacijom ”Stare dame” Lion je, bar se tako pretpostavljalo, samo učinio uslugu Mančester Sitiju, koji je trebalo da ima lakši put do polufinala i duela sa boljim iz meča Barsa – Bajern. No, ne lezi vraže, Lion je uspeo u Lisabonu da izbaci i Gvardioline ”građane” i tako ih još jednom spreči da dođu makar do polufinala takmičenja koje je njihova davnašnja želja. Ova godina nije slutila na dobro kada je u pitanju Lion. U trenutku prekida prvenstva u Francuskoj ”lavovi” su bili tek sedmi, pa im je šansa za učešće u Evropi bilo finale Kupa Francuske, i završnica Lige šampiona. O osvajanju Lige šampiona malo ko je ozbiljno razmišljao, ali se očekivalo da mogu da se suprotstave strašnom Pari Sen Žermenu u jednom meču. Tako je i bilo, odigrali su ravnopravan meč sa Parižanima, stigli do penala, i tu nisu imali sreće. ”Sveci” su kompletirali domaće trofeje, a njima je ostala tanka nada da nešto urade u Ligi šampiona. Ipak, ta nada nije tako tanka, čim su se našli među četiri najbolje ekipe, a ko zna, možda dobiju šansu za revanš Parižanima u finalu Lige šampiona. Lion nikad nije osvojio ovo takmičenje, ali je pre deset godina igrao u polufinalu i tamo naleteo baš na Bajern. Glavna uzdanica ovog tima je napad. Rudi Garsija ima odličnu ofanzivnu liniju sa Depajom, Auarom i Dembeleom, junakom trijumfa nad Sitijem. Ima i fantastičnog golmana, ako ne najboljeg na svetu, ono bar u rangu jedno Nojera, Oblaka ili Alisona. Da govorimo o Portugalcu Entoniju Lopezu, koji čak nije ni prvi golman svog nacionalnog tima, pored Rui Partisija. Činio je ovaj momak čuda protiv Juvea i Sitija, ali će sada biti pod baražnom vatrom bavarskih snajperista. Predsednik Liona Žan-Mišel Ola bio je ogorčen zbog odluke francuskog Saveza da se Liga 1 ne nastavi i da se poredak u trenutku prekida proglasi za konačan, pa je najavio i tužbu, ali bi uspeh u Ligi šampiona mogao da promeni njegovu odluku i da zbog svega lepog što mu se dogodilo u prethodnim danima, samo dodatno ojača tim ovog leta i napadne, zašto da ne, i titulu u zemlji svetskih prvaka. Osnovu, sasvim sigurno, već ima.

Bajern: Kako ponoviti izdanje protiv Barselone, i da li je to uopšte i moguće?

Verujemo da ste gledali stradanje Barselone u osam činova pre nekoliko dana u prestonici Portugalije. To je tema svih fudbalskih razgovora širom sveta, a biće, sigurni smo, još dugo i posle završetka ovog takmičenja. Fudbal više neće biti isti nakon pobede Bajerna nad Barsom od 8:2. Čemu da se nadaju drugi timovi kada jedna Barselona sa Mesijem, Suarezom i ostalima ”popije” osam komada u jednom meču? Međutim, baš ta utakmica i ta briljantna partija Bavaraca može biti najveće opasnost po njih pred ovaj, ali i pred, eventualni finalni meč u Ligi šampiona. Ukoliko budu težili tome da ponove izdanje kao protiv Katalonaca, to bi moglo da im se onije o glavu, jer se onako nešto ne izvodi svaki dan. Ali, Nemci su to, bar većina njih, uključujuči trenera Hansija Flika, moramo reći, najzaslužnijeg za brzu renesansu Bajerna u prethodnoj sezoni. On je stigao na ”Alijanc arenu” kao pomoćnik Nika Kovača i polse blamaže u Frankfurtu, kada je šampion Nemačke izgubio sa 5:1, postao ”čuvar klupe u zimskom periodu”. Kovač je otpušten, a Flik je trebalo da komanduje do pronalaženja dugoročnijeg rešenja. Međutim, tada je Rumenigeu i Salihamidžiću na pamet palo to da mogu uštedeti novac, jer već imaju vrhunskog trenera. Kažemo, Nemci su to, osim Hasana Salihamidžića, koji je zbog dugog boravka u Nemačkoj, takođe skloni štednji. Flik je dobio ugovor i odrešene ruke i poverenje je vratio fantastičnim rezultatima, posebno u 2020. godini. Bajern je u ovoj kalendarskoj godini pobedio na svim utakmicama, osim na jednoj. Samo je Lajpcig uspeo da izvuče 0:0 i to na ”Alijanc areni”, a svi ostali rivali pognute glave su napuštali duel sa bavarskom mašinom, neko i po dva puta, na Čelsi i Leverkuzen mislimo. Dakle, samo ”bikovi” nisu poraženi, ali bi se moglo dogoditi da se s njima Bajern sastane u finalu(u trenutku pisanja teksta ne znamo ishod prvog polufinala) i tako i njima uruče ”porciju”. Fantastične igrače ima Bajern, ali to nisu samo nabacana imena, već je to granitno jak kolektiv. Od Nojera na golu, preko bokova na kojima su Kimih i Pavar, koji se vraća, ili Dejvis, koji je sve zadivio protiv Barse, pa preko Alkantare, Alabe, Gorecke, krilnih napadača Gnabrija i Komana, sve do probuđenog Milera i neverovatnog Levandovskog, najboljeg igrača sveta u prošloj sezoni, bez dileme. Bajern je poslednji put prvak Evrope bio pre sedam godina, kada je u finalu pobedio Borusiju iz Dortmunda, pa bi se i sada moglo dogoditi da do pehara dođe preko jedne nemačke ekipe. Sa Lionom su igrali u polufinalu 2010. godine, dva puta su ga pobedili i otišli u finale, u kom su poraženi od Intera.

Naš predlog:

Nećemo izmisliti vruću vodu ako kažemo da je Bajern apsolutni favorit. Znaju to i kladionice, pa su nam ponudile vrlo nisku kvotu za trijumf Bavaraca nad Lionom. Kvota za dvojku u Lisabonu u kladionici Meridiabet iznosi samo 1.25, što je nezabeležen slučaj kada je Liga šampiona u pitanju, a radi se o završnici takmičenja. Očigledno je partija protiv Barselone uplašila i organizatore igara na sreću i ne žele ništa da rizikuju. Da li im Lion može pokvariti računicu, odnosno da li su ”lavovi” kadri za još jedno iznenađenje, mnogo veće od dva prethodna. Ako se to dogodi, svako ko se odluči za jedinicu uvećaće svoj konto 11 puta u kladionici Meridiabet. Čak se i za remi dobija visoka kvota od 6.60. Dakle, ostalo nam je da nađemo iole podnošljiv koeficijent koji isključuje čuda tipa pobeda Liona, ili minimalan broj golova na meču. Zato smo odčučili da vam kao prvi predlog sugerišemo kombinaciju dvojke i bar tri gola na meču. Kvota za 2,3+ u kladionici Meridianbet je 1.58, a za one hrabrije naš predlog je igra 2+pp i 2+DP, dakle da padnu po dva gola u oba poluvremena. Koeficijent za ovaj tip u kladionici Meridianbet iznosi odličnih 3.05. Povoljna je kvota i za igru GG4+, pošto u Meridianbet-u iznosi 2.56.

1 Comment

  1. Sve mečeve Lige šampiona, kao i mečeve Lige Evrope pratim sa svojim momkom u sportskoj kladionici Meridian. Radujemo se malim dobicima, pošto uglavnom smo igrali ide dalje i na golove.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.