Tip dana košarka: Denver vs Utah, ova dva tima nam uvek prirede pravi spektakl! GAME 2!

Denver

Ova dva tima su se sastala u nastavku NBA lige u “balonu” u Orlandu i tada smo gledali meč sa dva produžetka. Slavio je Denver, ali se i tada znalo da nećemo dugo čekati na ponovni susret istih rivala. Juta je na prvi meč ove plejof serije ušla bez Majkla Konlija koji je zbog rođenja deteta napustio “Dizni svet”. Gledali smo neverovatan meč, gde su se ekipe smenjivale u vođstvu i ponovo produžetak. Nekoliko zaista maestralnih partija. Pre svega Donovana Mičela koji je ubacio 57 poena i tako oborio rekord legendarnog Karla Melouna po broju poena na jednom plejof meču. Sa druge strane Jokić i Merej su odigrali sjajno i uspeli su zajedničkim snagama da neutrališu neverovatnu partiju Mičela. Denver je slavio i stekao prednost od 1-0. Drugi meč je na programu danas od 22h.

Denver: I pored izostanaka u vidu dva igrača iz startne petorke, Jokić i Marej vode ovaj tim ka sjajnim rezultatima.

Denver ove sezone želi korak dalje. Sjajno su odigrali prošle godine i malo im je falilo da odu do finala zapada. Nisu mnogo menjali svoj tim za ovu takmičarsku godinu, jer dobre stvari ne treba menjati. Nikola Jokić je ponovo bio udarna igra ove franšize i neko ko se sasvim sigurno bori za MVP regularnog dela NBA lige. Pored njega takođe se mnogo očekivalo od bekovskog tandema Marej – Heris. Kod Mareja se vidi da ima potencijal da postane elitni plejmejker i allstar igrač, ali ima velikih problema sa kontinuitetom dobrih igara. Heris je prošlu sezonu završio maestralno i od njega se očekivalo da u tom ritmu i nastavi i ove, ali se to nije desilo. Veliko pojačanje je oporavak Portera, kao i dolazak Džeremija Granta koji će je dobro pojačanje u reketu i adekvatna izmena Jokiću i iskusnom Milsapu. Denver je u pripremnim mečevima nastupao u totalno izmenjenoj petorci, faktički bez niskih igrača. Bol Bol je dobio veliku šansu i znao je to da iskorisi. Pored njega i Troj Danijels je pokazao da zaslužuje veći broj minuta nego do sada. U prvom meču pomenutom dvojcu Marej – Jokić, sjajnu podršku pružio je Džeremi Grant. Porter je imao nešto slabije defanzivno veče, pa mu je to smanjilo minutažu.

Utah: Donovan Mičel! Moraće neko od saigrača da isprati neverovatan ritam u kojem se ovaj igrač nalazi.

Za ovu ekipu možemo reći da je potencijalno tim koji može da napravi iznenađenje na zapadu. Radi se o rosteru koji igra već dve godine zajedno, bar kada su najbolji igrači u pitanju. Najveći hendikep za ovaj završni deo, biće odsustvo Bojana Bogdanovića, koji zbog operacije mora da pauzira do kraja sezone. Ipak, tu je duo koji nosi ovaj roster, a to je Donovan Mičel i Rudi Gober. Obojica igraju u zaista dobrom ritmu i pravo je uživanje gledati ih zajedno iako je bilo raznih komentara na temu Gobera koji je bio prvi zaražen korona virusom. Ovaj tim ima potencijal da ide do samog kraja, dobro si koncipirani i to su pokazali u ovom nastavku NBA lige u “balonu”. Džo Ingles je preuzeo lidersku palicu kada je organizacija napada u pitanju i neko je ko to stvarno dobro radi. Nedostaje Konli, kao i Bogdanović, jer Rojs O'Nil nije igrač koji može u plejofu da napravi nešto specijalno. Konli će se vratiti u ovu seriju, ali je pitanje da li će to biti na vreme. Rudi Gober je odigrao solidno prvi meč, ali nije imao rešenja za sjajnog Nikolu Jokića. Biće ovo interesantna serija u kojoj će nijanse odlučivati o tome ko će u polufinale konferencije.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati veliki broj predloga, jer su timovi takvi da nude mnogo mogućnosti. Meridianbet kao blagog favorita vidi ekipu Denvera i pobedu domaćina plaća kvotom 1.54. Ukoliko ipak smatrate da Donovan Mičel i “džezeri” mogu do brejka, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.50. Mi smo se odlučili za nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena na meču više od 105.5 i Meridianbet daje kvotu 1.70 za taj tip. Gosti definitivno imaju potencijal da idu preko ove granice, što smo mogli da vidimo i na provom meču. Denver ne briljira u odbrani i kada znamo kako je raspoložen Donovan Mičel za punjenje protivničkog koša, jednostavno moramo da uzmemo ovaj predlog!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.