Tip dana: Tirana – Crvena Zvezda: Može li četa Dejana Stankovića do plasmana u treće kolo?

Od utorka su na programu mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo naravno pripremili duel koji se igra u Tirani gde će istoimena ekipa na svom terenu bez prisustva navijača dočekati Crvenu Zvezdu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova.

Tirana: Može li ova ekipa do senzacije?

Tirana je najuspešniji i najpopularniji u Albaniji, većinu svojih utakmica igra na stadionu Selman Stermasi, a važnije utakmice na nacionalnom stadionu Kemal Stafa.
Inače, Tirana je jedini klub u Albaniji koji je igrao u svim prvenstvima Superlige Albanije od osnivanja lige 1930. i u svim izdanjima Kupa Albanije od njegovog nastanka 1938. godine sve do 2016. godine, kada je završio u nižem rangu i vratio se posle godinu dana.
Klub je osvojio 25 titula prvaka države, 16 pehara Kupa Albanije i 11 titula Superkupa Albanije, a osnovan je 15. avgusta 1920. godine, pa će uskoro proslaviti jubilej.
Tirana je prošlu sezonu završila na prvom mestu na tabeli i to pošto su imali četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Kukeši. Ono što svakako nije bilo dobro su partije ove ekipe u finišu šampionata pošto su na pet poslednjih mečeva ostvarili samo jedan trijumf.
Što se tiče kvalifikacija za Ligu šampiona, Tirana je napravila pravi podvig u prvom kolu pošto su mimo svih očekivanja slavili na gostovanju kod Dinama iz Tbilisija, a taj meč je završen rezultatom 0:2. Od prvog do poslednjeg minuta je Tirana igrala bunker u Gruziji što im je donelo rezultat, a za očekivati je da se za istu taktiku opredele i u utorak kada im u goste dolazi šampion Srbije.

Crvena Zvezda: Pobeda je moranje!

Poznato je da su fudbaleri Crvene Zvezde dve sezone zaredom igrali u grupnoj fazi Lige šampiona, pa je utisak da im navijači ne bi previše zamerili i ako bi ovoga puta ostali bez plasmana u elitno takmičenje. Međutim, crveno-beli su ponovo imali dosta dobar žreb, a poklopio im se i poraz Astane od Bresta, pa će izabranici Dejana Stankovića ukoliko prođu Tiranu biti povlašćeni i u trećem kolu, što je praktično meč lopta za plasman u Ligu Evrope.
U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je Zvezda bez većih problema savladala Evropu, a taj duel je završen rezultatom 5:0, mada je utisak da je rezultat mogao da bude i ubedljiviji da su fudbaleri srpskog šampiona iskoristili sve šanse u kojima su se našli.
Što se tiče prvenstva, izabranici Dejana Stankovića i tu dosta dobro guraju i posle pet odigranih kola se nalaze na prvom mestu na tabeli i to sa maksimalnim učinkom pošto su do sada ostvarili svih pet trijumfa. U prošlom kolu je Zvezda slavila na gostovanju kod Proletera a taj meč je završen rezultatom 0:1. Jedini gol na tom susretu je postigao Ben koji igra fantastično u poslednje vreme pošto je na tri poslednja susreta postigao čak šest golova.

Naš predlog

Ono što je sigurno je da ovo neće biti obićan fudbalski meč i nema nikakve sumnje da će obe ekipe imati ogroman motiv da se dokažu na ovom susretu. Naravno, izabranici Dejana Stankovića su daleko kvalitetniji tim i mišljenja smo da bi to morali da pokažu na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Mišljenja smo da će gostujuća ekipa postići makar dva gola na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70. Za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.