Tip dana: Lion – Dižon: Domaćin želi da i prvenstvu ponovi partije iz Lige šampiona!

Od petka su na programu mečevi drugog kola francuske Lige 1 a za vas smo ovog puta pripremili duel između Liona i Dižona.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Lion: Blistave partije u Ligi šampiona, slabe u prvenstvu!

Fudbaleri Liona su igrali jako loše prošle sezone u francuskoj Ligi 1 i posle baš dosta vremena ostali bez plasmana u evropska takmičenja, što je bez ikakve sumnje bio prioritet.
Ruku na srce, veliko je pitanje šta bi bilo da se šampionat Francuske nije ranije završio zbog pandemije koronavirusa, a u trenutku prekida je ekipa sa Žerlana bila na sedmom mestu na tabeli.
Ono po čemu će svi ljubitelji fudbala pamtiti Lion, barem kada je ova sezona u pitanju su svakako brutalno dobre partije u Ligi šampiona. Naime, izabranici Rudija Garsije su uz dosta muke došli do plasmana u osminu finala elitnog takmičenja, ali su onda napravili dva ogromna iznenađenja.
Prvo je ekipa sa Žerlana uspela u dvomeču da eliminiše Juventus koji je bio smatran za jednog od najvećeg favorita za osvajanje “ušatog” trofeja, a nakon toga su napravili pravu senzaciju, pošto su u četvrtfinalu eliminisali i Mančester Siti, pošto su slavili sa 1:3, mimo svih očekivanja.
Nažalost, Lion je zaustavljen u polufinalu od Bajerna kada je bilo 0:3, ali je zaista veliko pitanje šta bi bilo na tom meču da je ekipa sa Žerlana iskoristila dve fantastične prilike pri rezultatu 0:0.
Treba istaći da je upravo zbog obaveza u Ligi šampiona Lion pauzirao u prvom kolu Lige 1, pa je sigurno da će imati dosta motiva na svom terenu protiv Dižona.

Dižon: Prioritet je opstanak u ligi!

Svaka nova sezona za fudbalere Dižona u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala je sama po sebi veliki uspeh, pošto je opšte poznato da je primarni cilj ovog tima opstanak u društvu najboljih.
Prošle sezone je Dižon odigrao fenomenalno na startu šampionata, kada su između ostalog i stekli finu zalihu pred nastavak prvenstva, ali veliko je pitanje šta bi bilo sa ovom ekipom da Liga 1 nije prekinuta.
Naime, Dižon je bio u katastrofalnoj seriji rezultata pošto su na pet poslednjih susreta ostvarili samo jedan trijumf, i to zanimljivo u poslednjem kolu kada su na svom terenu savladali Tuluz koji je nažalost ispao iz lige, što svakako predstavlja veliko iznenađenje.
Ono što je nekako karakterisalo mečeve Dižona kada je prethodna sezona u pitanju su svakako fenomenalne partije na domaćem terenu gde su ostvarili šest trijumfa, šest remija i samo dva poraza. Ipak, koliko god da je Dižon igrao dobro na svom terenu, toliko loše su igrali na strani gde su na četrnaest odigranih mečeva ostvarili samo jedan trijumf, tri remija i čak deset poraza, pa kada se sve sabere i oduzme sigurno je da ova ekipa nakon takvog učinka u gostima može da bude prezadovoljna što će i ove godine igrati u Ligi 1.
Inače, u poslednjem međusobnom okršaju između Liona i Dižona nije bilo pobednika, pošto je na Žerlanu bilo 0:0, pa je sigurno da zbog toga gostujuća ekipa u lepom raspoloženju putuje na ovaj duel.
Podsećamo još i da je Dižon u prvom kolu novog šampionata poražen na svom terenu od Anžira, a taj meč je završen rezultatom 0:1.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da je Lion veliki favorit na ovom susretu, a to pre svega mislimo zbog fantastičnih partija ekipe sa Žerlana u Ligi šampiona, ali i činjenice da Dižon igra zaista katastrofalno na gostovanjima. Predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.31. Mišljenja smo i da bi ovo mogao da bude jedan duel sa dosta golova zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64. Za kraj, za one najhrabrije, predlažemo vam da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.