Tip dana: Crvena Zvezda – TSC: Evropska poglavlja otvorena, sad bitka za prevlast u Srbiji!

U nedelju su na programu preostali mečevi Ling Long Superlige a svakako najzanimljiviji susret ovog kola se igra na stadionu “Rajko Mitić” gde će fudbaleri Crvene Zvezde dočekati ekipu TSC-a.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Crvena Zvezda: Bleda partija u Tirani…

Crveno-beli su osvojili tri uzastopne titule, i kada se sve sabere i oduzme deluje da se u sve tri sezone pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje pošto je Partizan, koji je ujedno i najozbiljniji rival Zvezdi, odigrao dosta loše u prethodnih nekoliko godina.
I ove godine su izabranici Dejana Stankovića započeli fantastično u Ling Long Superligi, pošto su na pet odigranih mečeva ostvarili pet trijumfa i trenutno se nalaze na prvom mestu na tabeli sa petnaest osvojenih bodova.
Poznato je da su fudbaleri Crvene Zvezde dve sezone zaredom igrali u grupnoj fazi Lige šampiona, pa je utisak da im navijači ne bi previše zamerili i ako bi ovoga puta ostali bez plasmana u elitno takmičenje. Međutim, crveno-beli su ponovo imali dosta dobar žreb, a poklopio im se i poraz Astane od Bresta, pa su izabranici Dejana Stankovića eliminisali Tiranu u drugom kolu kvalifikacija, ali se mora priznati da je taj trijumf ostvaren uz baš dosta muke.
Naime, crveno-beli praktično osim pogotka Tomanea nisu uputili udarac u okvir gola, dok su domaćini imali nekoli zrelih prilika, i vrlo lako se moglo dogoditi da meč ode u produžetke, ali je ponovo Zvezdin heroj bio Milan Borjan.
U prošlom kolu je Zvezda slavila na gostovanju kod Proletera a taj meč je završen rezultatom 0:1. Jedini gol na tom susretu je postigao Ben koji igra fantastično u poslednje vreme pošto je na tri poslednja susreta postigao čak šest golova, ali Dejan Stanković neće moći da računa na njega za ovaj susret zbog povrede.

TSC: Veliki podvig u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Fudbaleri TSC-a su igrali fantastično prošle sezone što im je između ostalog i donelo istorijski plasman u Ligu Evrope, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi pre početka šampionata.
Naime ekipa iz Bačke Topole je šampionat završila na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na Radnički iz Niša, i devet u odnosu na šestoplasirani Čukarički, a svakako da su ove dve ekipe bili i favoriti za to četvrto mesto koje je ujedno i poslednje koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, svakako treba napomenuti da su fudbaleri TSC-a u četvrtak odigrali fantastičan meč na gostovanju kod Petrokluba u Moldaviji, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Strelci u Kišinjevu bili su Saša Tomanović u 17. i Nenad Lukić iz penala u 55. minutu.
TSC je poveo, a potom je u 31. minutu ostao sa igračem manje, zbog crvenog kartona Borisa Varge, nakon krajnje neopreznog starta.
Ipak, ekipe su bile izjednačene po broju igrača od 54. minuta, kada je Artjom Rozgoniuk isključen zbog drugog žutog kartona, koji je dobio kada je napravio penal.
Što se tiče ove sezone, utisak je da ekipa iz Bačke Topole igra nešto slabije nego što je to slučaj bio prethodne sezone, pošto se nakon pet odigranih kola nalaze na devetom mestu na tabeli sa osam osvojenih bodova, a u prošlom kolu su doživeli poraz na svom terenu od Metalca, kada je bilo 2:3.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret, a mišljenja smo da će obe ekipe postići po jedan gol na ovom susretu iako je domaćin apsolutni favorit. Predlažemo vam da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15. Iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.