Tip dana košarka: 2/2 analize igrača! Danas na programu naša treća analiza igrača sa utakmice Toronto – Boston!

Toronto
Aug 30, 2020; Lake Buena Vista, Florida, USA; An official separates Boston Celtics center Daniel Theis (27) from Toronto Raptors center Serge Ibaka (9) during the fourth quarter in game one of the second round of the 2020 NBA Playoffs at The Field House. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports

Toronto je jako loše odigrao prvi meč i nisu imali gotovo nikakvih šansi u tom susretu sa Bostonom. Prva četvrtina je bila presudna za poraz nominalnih domaćina u “mehuru”. Boston je otvorio meč agresivno i napali su ekipu Toronta tamo gde su najslabiji, a to je spoljna linija. Pritom je Tajs imao izuzetnu prvu četvrtinu, pogotovo u skoku, dok je Markus Smart odigrao iznad proseka u napadu i tako se napravila razlika od +17 već u prvom kvartalu. Pokušavao je Toronto da se vrati u meč, ali im to nije polazilo za rukom. Rana tri faula Sijakama su poremetila ritam ekipe iz Kanade i Boston je to znao da iskoristi. Drugi meč je na programu od 23:30h, a mi smo izabrali sledećeg igrača kao naš predlog!

Serge Ibaka (13.5) + + + Kvota: 1.85 Kladionica: Meridianbet

Ibaka je po nama potpuno logičan izbor sa ovog meča. Centar Toronta ima svojih 25+ minuta na svakom meču i za to vreme on ima itekako napadačke produkcije. Izvlači se iz pik igre na liniju za tri poena ili kratko na poludistancu. Uzima veliki broj šuteva dok je na terenu i po nama je ovo niska granica za njega i sasvim sigurno će biti veća kako serija bude odmicala. Na prvom susretu je odigrao sjajno u prvoj četvrtini kada je zamenio Gasola i otvorio je svoje minute na parketu sa dve vezane trojke. Brzo je nakupio 12 poena, koliko je imao već u prvom poluvremenu. Prvi šut po ulasku u igru u trećem kvartalu je pogodio, bila je to ponovo trojka i sa 15 poena je i završio meč. Mora se napomenuti da je imao i popriličan broj promašaja iz otvorenih pozicija. Očekujemo mnogo bolji otopor Toronta večeras i samim tim još bolju igru našeg predloga. Boston igra u brzom ritmu tako da očekujemo veliki broj poseda i na ovom susretu. Ibaka je po nama tip dana!

Srećno!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.