Tip dana: Portugal – Hrvatska: Prvak Evrope na vicešampiona sveta, fudbal za sladokusce!

U subotu se nastavlja Liga nacija, i očekuje nas dosta zanimljivih duela, a mišljenja smo da će svakako biti najzanimljivije u duelu između Portugala i Hrvatske.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Kristijano Ronaldo i drugovi brane titulu u Ligi nacija!

Aktuelni prvak Evrope objedinio je titule na teritoriji “Starog” kontinenta, trijumfom u prvom ciklusu novog internacionalnog takmičenja.
Fudbaleri Portugala postali su prvi šampioni Lige nacija nakon što su u finalu pobedili reprezentaciju Holandije rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je trebalo da bude održano 2020. godine, aktuelni šampion Evrope je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo drugo mesto na tabeli, i to uz tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Srbiju, ali i tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Ukrajinu, koja je mimo svih očekivanja došla do prvog mesta u ovoj nimalo lakoj kvalifikacionoj grupi.
Ono što nikako nije dobro za portugalskog selektora kada je duel sa Hrvatskom u pitanju je to što najverovatnije neće moći da računa na Kristijana Ronalda koji se juče tokom dana požalio na bol u desnoj nozi, a lekarski tim će danas u toku dana dati svoju završnu reč kada je u pitanju nastup fudbalera Juventusa.
Inače, u poslednjem međusobnom susretu Portugalci i Hrvati su odigrali nerešeno a taj duel je završen rezultatom 1:1.

Hrvatska: Mogu li “vatreni” do trijumfa na gostovanju kod prvaka Evrope?

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je pre dve godine zadivila fudbalski svet, kada su mimo svih očekivanja došli do titule vicešampiona sveta, i to pošto su u velikom finalu doživeli poraz od Francuske, kada je bilo 4:2.
I uprkos tom porazu sigurno je da to zaista ogroman uspeh, i nešto što će “vatreni” jako teško ponoviti.
Što se tiče Lige nacija, Hrvati su u premijernom izdanju ovog takmičenja imali baš težak posao, pošto su bili i grupi sa Engleskom i Španijom i na kraju su zauzeli poslednje mesto u grupi, iako su u jednom trenutku dok su trajali mečevi poslednjeg kola bili i na prvom mestu koje je vodilo u polufinale. Vodili su “vatreni” na gostovanju kod Engleza sve do 78. minuat ali su onda Lingard i Kejn postigli dva brza gola i ostavili izabranike Ante Čačića bez plasmana u plej-of.
Što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Hrvatska je bez većih problema na kraju zauzela prvo mesto i to uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Vels, ali i četiri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Slovačku koju su “vatreni” između ostalog i pobedili u poslednjem kolu na svom terenu kada je bilo 3:1, iako su Slovaci prvi došli do vođstva na tom duelu.

Naš predlog

Svakako da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv duel. Ujedno biće ovo meč između šampiona Evrope i vicešampiona sveta, pa je sigurno da nas očekuje pravi spektakl, i zaista, prava je šteta što će se jedan ovakav duel odigrati bez navijača. Pošto se radi o skoro dve podjednako kvalitetne reprezentacije savetujemo vam da zaobiđete konačan ishod i da se fokusirate na golove kojih bi moralo da bude na ovom susretu. Mišljenja smo da će oba tima dati po makar jedan gol pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98. Iz potpuno istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.