Tip dana košarka: Real Madrid vs Barcelona, sjajan uvod u evropsku košarkašku jesen!

Barcelona

Španski superkup nas sada već tradicionalno uvodi u košarkašku sezonu i imamo priliku već polovinom septembra da vidimo neke od najboljih ekipa na delu. Ovoga puta u finalu superkupa imamo “el klasiko” i duel Real Madrida i Barselone. Real je savladao ekipu Tenerifa, dok je Barselona u polufinalu pobedila aktuelnog šampiona Endesa lige, ekipu Baskonije. Ovo finale je na programu od 18:30h. Timovi se nisu bitnije menjali u odnosu na prošlu sezonu koja je prekinuta zbog svetske pandemija “korona” virusa. Očekuje nas bez sumnje jedan spektakularan meč.

Real Madrid: Roster gotovo isti, kao i ciljevi u novoj sezoni.

Pablo Laso i ove sezone ima sastav po svojoj meri. Posle prekida sezone počela se brojna nagađanja oko potencijalnih odlazaka iz “kraljevskog kluba”, ali od toga nije bilo ništa. Produženi su neki ugovori i doveden je Alberto Abalde kao veliko pojačanje iz Valensije. Otišao je Miki i Real čeka NBA predsezonu kako bi doveo nekog visokog igrača. I ove sezone će glave poluge u napadu biti Kampaco, Ljulj, Rendolf i Tavares. Real će i ove godine igrati jako dobru timsku košarku sa velikim brojem asistencija, tako da njihov kvalitet svakako na kraju dođe do izražaja. Abalde je ta “sveža krv” koja im je bila potrebna i nadamo se da će Real ponovo prikazivati partije kao pre prekida sezone, jer su bili zaista dobri. Poprilično rutinski su savladali ekipu Tenerifa u polufinalu i sada če odmeriti snage sa svojim najvećim rivalom u Španiji. Bez sumnje očekuje nas jedan fantastičan meč u najavi.

Barcelona: Novi trener i organizator igre u moćnom timu iz “Blaugrane”.

Barselona je već napravila moćan sastav kada je prošla sezona bila u pitanju, a za ovu su rešili čelnici kluba da to bude još kvalitetniji sastav. Umesto Svetislava Pešića na klupu ovog španskog velikana seo je šarunas Jasikevičijus i sama ta rokada na mestu prvog trenera će doneti Barsi mnogo, jer se radi o jednom od najtalentovanijih mladih trenera koji je napravio sjajan posao u Žalgirisu. Pored trenera, došlo je do promene i u igračkom kadru. Nik Kalates je jedino pojačanje ovog tima, iz Panatinaikosa je stigao u redove Barselone i uz Tomu Ertela činiće jedan od najboljih plejmejkerskih tandema u Evropi. U timu je ostao i najbolji igrač iz prošle sezone, Nikola Mirotić, kao i ostali igrači poput Hange, Dejvisa, Abrines, Kjurika. Klub je napustio i dugogodišnji kapiten Ante Tomić. Barselona će igrati vrlo verovatno istu košarku kao i prošle godine sa primesama u igri koje će doneti Šarunas. Očekuje ih sasvim sigurno jedna uspešna sezona.

Naš predlog:

Ovakvi mečevi nam uvek donose nekoliko mogućnosti kada je izbor našeg predloga u pitanju. Ovoga puta, posle nešto kraće analize (jer nemamo uvid u mečeve, odnosno i dalje je pripremni period u pitanju), mi idemo sa jednim jačim predlogom. A to je: gost pobednik meča uključujući i produžetke i Meridianbet daje kvotu 2.23 za taj tip. Smatramo da će Barselona slaviti na ovom susretu. Imaju novog trenera koji je željan dokazivanja, kao i Kalatesa koji je uvek raspoložen za igru protiv Reala. Vidimo ovo kao predlog koji može da bude dobitan, a kvota je zaista dobra.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.