Tip dana: Brajton – Čelsi: “Plavci” imaju velike ambicije, ali Brajton nije ekipa za potcenjivanje!

U ponedeljak su na programu poslednja dva meča u okviru prvog kola engleske Premijer lige, a mi smo za vas ovog puta pripremili duel između Brajtona i Čelsija.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Brajton: Primarni cilj je opstanak!

Nema nikakve sumnje da će primarni cilj Brajtona u ovogodišnjem izdanju Premijer lige biti opstanak, kao što je to naravno bio slučaj i prošle sezone, kada je ruku na srce ovaj tim bez većih problema došao do bezbedne zone i finiš šampionata odigrao bez ikakvog pritiska.
Naime, ova ekipa je prošlu sezonu završila na 15. mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju nažalost ispao iz lige, a to je u ovom slučaju bio Burnmaut.
Ono što treba svakako istaći je da je u Brajton u letnjem prelaznom roku stigao Adam Lalana koji će bez ikakve sumnje predstavljati udarnu iglu ove ekipe, pošto je i te kako željan igre jer u prethodnim sezonama nije dobijao previše prilika.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, prošle sezone je Brajton odigrao devetnaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili samo pet trijumfa uz sedam remija i isto toliko poraza. Za nijansu slabije je ova ekipa igrala na gostovanjima, što je i bilo za očekivati, ali ono što je posebno zanimljivo je da podatak da je Brajton poslednji poraz na gostovanjima doživeo još krajem januara od Bornmauta, što nam govori da je ovaj tim na sedam vezanih mečeva na strani bez poraza, a to je svakako podatak koji zaslužuje svaku pohvalu.
Treba još napomenuti da je Brajton na dva poslednja duela uspeo da izbegne poraz od Čelsija a oba puta je rezultat bio 1:1. Zanimljivo je da su se ove dve ekipe sastale pre dve nedelje u pripremnom meču pred početak šampionata, a Brajton je stigao do izjednačenja u poslednjem minutu regularnog toka, i to iz penala.

Čelsi: Nekoliko vrhunskih pojačanja!

Fudbaleri Čelsija su prošle sezone zauzeli četvrto mesto na tabeli čime je ova ekipa i ispunila svoj primarni cilj za prošlu sezonu, a to je bez ikakve sumnje bila Liga šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, svakako da valja napomenuti da su “plavci” u prošlom izdanju stigli do osmine finala, gde ih je Bajern koji je kasnije i došao do “ušatog” trofeja blago rečeno počistiosa terena.
Bilo kako bilo, u Londonu nisu sedeli skrštenih ruku i nemo posmatrali već viđenu borbu između Liverpula i Mančester Sitija za naslov prvaka, već su napravili fantastičan tim.
Naime, ovog leta je u redove londonske ekipe stiglo nekoliko fenomenalnih fudbalera a tu pre svih mislimo na Vernera, Zijeha i Haverca, mada ne treba zaboraviti ni da je skoro ugovor sa klubom potpisao iskusni Tijago Silva, koji i dalje važi za jednog od najboljih štopera na planeti.
Veliko je pitanje kako će to sve uspeti da posloži Frenk Lampard, kome možda i nedostaje još malo tog trenerskog šlifa, ali nema nikakve sumnje da je bivši fudbaler “plavaca” položio veliki ispit u prošloj sezoni kada je Čelsi doveo do plasmana u Ligu šampiona i zadobio poverenje čelnika londonskog giganta.
Inače, veliki problem za Čelsi su prošle sezone bila gostovanja gde je ova ekipa doživela čak sedam poraza, mada se mora priznati da se izabranici Frenka Lamparda na startu nisu najbolje snalazili ni na svom terenu, ali su onda vezali jednu fantastičnu seriju, koja još uvek traje, pošto su ostvarili šest uzastopnih trijumfa.

Naš predlog

Istina je da Čelsi nije uspeo da slavi nad Brajtonom na poslednja dva međusobna okršaja. Prvi put se to desilo u Premijer ligi, a drugi pre samo nekoliko nedelja kada su se ove dve ekipe sastale u pripremnom meču pred početak šampionata. Ipak, “plavci” ove godine imaju velike ambicije u Premijer ligi, i sigurno je da ukoliko žele da se bore za titulu prosto moraju da pobeđuju na ovakvim utakmicama. Neosporni kvalitet je na njihovoj strani pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70. Takođe, mišljenja smo i da bi ovo mogao da bude jedan i te kako efikasan meč, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.