Tip dana: Bajern Minhen – Sevilja: Berberini iz Sevilje obožavaju kupove, ali Bavarci šišaju redom!

U četvrtak je na programu mnogo zanimljivih mečeva, pošto je na programu treće kolo kvalifikacija za ulazak u Ligu Evrope, ali se svakako centralni događaj odvija u Budimpešti, gde će uz ograničen broj navijača, osvajač Liga Evrope, Sevilja odigrati finale Superkupa Evrope protiv Bajerna iz Minhena, koji je nedavno došao do titule u Ligi šampiona.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Bajern Minhen: Superkup Evrope bi bio kruna fantastične sezone!

Bajern iz Minhena godinama unazad bez većih problema dolazi do titule šampiona u Bundesligi, iako se mora priznati da je ovo prvenstvo bilo baš zanimljivo sve dok Bavarci nisu ubacili u petu brzinu i mirno priveli šampionat kraju.
Na sve to, Bavarci su došli i do trofeja u nemačkom Kupu, a kruna sezone je bio trofej u Ligi šampiona, do kog su izabranici trenera Flika došli potpuno zasluženo.
Treba reći da se još u grupnoj fazi mogao naslutiti put Bavaraca ka samom vrhu, pošto su primera radi slavili na gostovanju kod Totenhema u grupi kada je bilo neverovatnih 2:7. Bez većih problema je Bajern stigao do nokaut faze, gde su bez većih problema eliminisali Čelsi.
Ono što se desilo u četvrtfinalu će se verovatno prepričavati narednih nekoliko godina, možda čak i decenija. Naime, Bajern je slavio nad Barselonom i to neverovatnim rezultatom 2:8, što sasvim sigurno niko nije mogao ni da pretpostavi. Međutim, zaista treba biti realan pa reći da su Bavarci mogli bez problema da postignu i još koji gol na tom susretu pošto je Barselona pored mašinerije iz Minhena delovala poput neke nižerazredne ekipe.
U polufinalu su izabranici Hansija Flika odigrali još jedan sjajan meč i bez većih problema savladali Lion, dok su u finalu bili bolji od PSŽ-a i došli do trofeja u najkvalitetnijiem evropskom klupskom takmičenju.
Da će ovo biti još jedna sjajna sezona za Bavarce, verovatno smo najbolje videli u prvom kolu Bundeslige kada su izabranici Hansija Flika deklasirali Šalke sa 8:0.

Sevilja: Mogu li “berberini” do novog evro trofeja?

Kada se sve sabere i oduzme, nema nikakve sumnje da su fudbaleri Sevilje imali jednu zaista sjajnu sezonu. Naime, Andalužani su posle dve godine pauze uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, pošto su u španskom prvenstvu zauzeli četvrto mesto na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na petoplasirani Viljareal, pa je sigurno da se plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje.
Šlag na tortu naravno je bio i trofej u Ligi Evrope, gde su Andalužani po tradiciji odigrali zaista fantastično. Primera radi, izabranici Đulijena Lopategija su u polufinalu i finalu savladali dve objektivno jače ekipe. Prvo je Sevilja slavila nad Mančester Junajtedom, a onda u spektakularnom finalu savladali i Inter i došli do novog trofeja u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.
Inače, u periodu od 2006. do 2016. godine Sevilja je pet puta bila najbolja u Ligi Evrope i s pravom su dobili epitet majstora za ovo takmičenje.
Treba reći i da su tri puta uzastopno, od 2014. do 2016. podizali pobednički trofej.
Naravno, sigurno je da Andalužani imaju velike ambicije i u Superkupu Evrope, ali treba reći da im je protivnik ekipa koja igra neverovatno u poslednje vreme, što su pokazali i u uvodnom meču Bundeslige kada su deklasirali Šalke sa više nego ubedljivih 8:0.

Naš predlog

Evidentno je da nas očekuje jedan spektakularan susret, a ono što je jako bitno je da će posle duže vremena biti i navijača, ruku na srce u ograničenom broju zbog poznate situacije oko koronavirusa. Bajern je imao sezonu iz snova, a da se to može ponoviti pokazali su već u prvom kolu Bundeslige kada su demolirali Šalke na svom terenu sa 8:0. Sa druge strane, Sevilja nije odigrala niti jedan meč od kako su u jednom fantastičnom duelu slavili u finalu Liga Evrope protiv italijanskog Intera, čime su ponovo zadivili ceo fudbalski svet i pokazali da im nema ravnih kada je ovo takmičenje u pitanju. Ipak, mora se priznati da je Bajern veliki favorit u ovom duelu zbog čega vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.33. Svakako da će biti i dosta golova na ovom susretu, pošto i jedni i drugi igraju izuzetno ofanzivan fudbal, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80. Za kraj, mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom duelu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.