Tip dana: Roma – Juventus: Može li “vučica” da naudi “staroj dami”?

U nedelju je na programu nekoliko mečeva u okviru trećeh vikenda italijankse Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Rome i Juventus koji je svakako i najveći derbi u okviru ovog kola.
Meč između ove dve izuzetno trofejne ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Roma: “Vučica” napada Ligu šampiona, ali…

Fudbaleri Rome drugu godinu zaredom nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, čim je bez ikakve sumnje i sezone neuspešna, pošto je poznato da je primarni cilj Rimljana ulazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali do toga nažalost izabranici Paula Fonseke nisu uspeli da dođu, pošto su na kraju zauzeli peto mesto na tabeli, uz čak deset bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lacio.
Fudbaleri Rome osvojili su bod u meču sa Veronom na otvaranju nove sezone Serije, ali samo tri dana nakon što je duel završen bez golova stigla je vest da su isti izgubili, i to službenim rezultatom 3:0.
Naime, klub iz italijanske prestonice kažnjen je zbog velike greške u administrativnim poslovima vezanim za slučaj Amadua Dijavare.
Uoči početka sezone klubovi su morali da predaju spisak sa 25 registrovanih fudbalera, kao i da posebno prijave one igrače koji su mlađi od 22 godine. Upravo je Dijavara, koji je rođen 17. jula 1993. godine, prošle sezone bio u ovoj drugoj kategoriji, kao i sada, iako je u međuvremenu napunio 23 gofina i nije imao pravo da bude registrovan kao mlađi igrač.
Sigurno je da je ovo bio ogroman propust čelnih ljudi Rome koji će se još dugo prepričavati u italijanskim fudbalskim okvirima, ali je sigurno da će sve to Rimljani zaboraviti ukoliko njihovi fudbaleri na kraju dođu do plasmana u Ligu šampiona, što će svakako biti izuzetno težak zadatak.
Inače, kada je u pitanju poslednji međusobni duel između Rome i Juventusa, “vučica” je u poslednjem kolu prošle sezone slavila na gostovanju kod Juventusa a taj duel je završen rezultatom 1:3.

Juventus: Andrea Pirlo ima težak zadatak!

Fubaleri Juventusa devet godina zaredom osvajaju pehar namenjen pobedniju italijanskog prvenstva, popularni “Skudeto” i to nijednoj ekipi pre njih nije pošlo za nogom a veliko će pitanje biti da li će to “stara dama” moći da ponovi i jubilarni deseti put.
Inače, izabranici Andree Pirla su letos eliminisani od Liona u osmini finala Lige šampiona, što apsolutno niko nije mogao da očekuje pošto je gigant iz Torina važio za jedno od najozbiljnijih kandidata za osvajanje “ušatog trofeja”.
Kada je u pitanju prelazni rok. Juve nije bio preterano aktivan, ali su ipak doveli Dejana Kuluševskog koji je već u prvom meču za Juve u novoj sezoni postigao vodeći gol u duelu protiv Sampdorije, koji je na kraju “stara dama” dobila sa 3:0 i tako na najlepši mogući način započeli novi šampionat u kom su naravno ambicije iste, ali se mora ipak priznati da će fokus biti na Ligi šampiona, gde će “bjankoneri” konačno pokušati da dođu do trofeja, što će svakako biti pakleno težak zadatak.
Inače, ono što može da raduje sve navijače Juventusa je da je njihov najbolji fudbaler pružio jednu zaista fantastičnu partiju u prvom kolu protiv Sampdorije, a između ostalog treći i poslednji gol na tom meču je njegovo delo, i nema nikakve sumnje da će ovo biti još jedna “berićetna” godina kada je Kristijano Ronaldo u pitanju.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Roma slavila u poslednjem međusobnom susretu nad Juventusom, pa se slobodno može reći da izabranici Andree Pirla imaju dupli motiv na ovom duelu.

Naš predlog

Treba biti realan pa priznati da ovo ipak nije ona Roma u odnosu na prethodnih nekoliko sezona, zbog čega gostima iz Torina i dajemo prednost u ovom duelu i toplo vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.10. Po tradiciji, na ovom meču uglavnom ima dosta golova, a mišljenja smo da će to slučaj biti i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.