Tip dana: Totenhem – Čelsi: “Pevci” ili “plavci” – ko je gazda u Londonu?

U utorak je na programu samo jedan meč u okviru EFL Kupa, ali je u pitanju veliki derbi Londona, pošto će Totenhem na svom terenu dočekati Čelsi.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Totenhem: Očekivali smo više na startu sezone!

Totenhem je prošle sezone pružao poprilično loše partije, a utisak je da se igra “pevaca” nije popravila ni nakon što je Žoze Murinjo nasledio Maurisija Poketina. Čelni ljudi kluba su ispred gospodina “posebnog” postavili samo jedan cilj a to je plasman u Ligu šampiona, mada će to biti daleko teži zadatak nego što je to slučaj bio u nekoliko ranijih sezona, pošto je ove godine konkurencija u engleskoj Premijer ligi zaista brutalna.
Ipak, ono što može da obraduje sve navijače Totenhema je činjenica da se u klub posle sedam godina vratio Geret Bejl, i svakako da Velšanin predstavlja najveće pojačanje za “pevce”, bez obzira što trenutno ima problema sa povredom.
Biće zanimljivo videti kako će izgledati trio Son, Kejn, Bejl, ali svakako valja pomenuti da ni Sona neće biti na ovom susretu zbog povrede, što već predstavlja veliki problem za Murinja.
Inače, u dosadašnjem delu šampionata Totenhem igra promenljivo, pa tako poput Čelsija na tri odigrana susreta imaju pobedu, poraz i remi. U prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja primili gol u 97. minutu od Njukasla, i tako ostali bez unapred upisanih bodova, dok su pre toga “pevci” odigrali svoj najbolji meč ove sezone pošto su na gostovanju kod Sautemptona slavili sa više nego ubedljivih 2:5.
Nažalost, u prvom kolu su Kejn i drugovi poraženi na svom terenu od Evertona, pa je kada se sve sabere i oduzme utisak da su “pevci” za sada mogli i morali dosta više.
Naravno, ne treba zaboraviti da Totenhem već u četvrtak očekuje plej-of meč za ulazak u Ligu Evrope, pa je sigurno da će Žoze Murinjo pružiti priliku nekim fudbalerima koji su do sada imali nešto slabiju minutažu.

Čelsi: Fantastičan prelazni rok!

Fudbaleri Čelsija su prošle sezone zauzeli četvrto mesto na tabeli čime je ova ekipa i ispunila svoj primarni cilj za prošlu sezonu, a to je bez ikakve sumnje bila Liga šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, svakako da valja napomenuti da su “plavci” u prošlom izdanju stigli do osmine finala, gde ih je eliminisao Bajern koji je kasnije i došao do “ušatog” trofeja blago rečeno počistiosa terena.
Bilo kako bilo, u Londonu nisu sedeli skrštenih ruku i nemo posmatrali već viđenu borbu između Liverpula i Mančester Sitija za naslov prvaka, već su napravili fantastičan tim.
Naime, ovog leta je u redove londonske ekipe stiglo nekoliko fenomenalnih fudbalera a tu pre svih mislimo na Vernera, Zijeha i Haverca, ali i na Tijaga Silvu koji i dalje važi za jednog od najboljih štopepera na svetu.
Veliko je pitanje kako će to sve uspeti da posloži Frenk Lampard, kome možda i nedostaje još malo tog trenerskog šlifa, ali nema nikakve sumnje da je bivši fudbaler “plavaca” položio veliki ispit u prošloj sezoni kada je Čelsi doveo do plasmana u Ligu šampiona i zadobio poverenje čelnika londonskog giganta.
Što se tiče starta šampionata, veliko je pitanje da li su “plavci” mogli više pošto im raspored nije išao u ruku, ali do sada je ekipa iz Londona ostvarili jedan trijumf, jedan poraz, i jedan remi i to u prošlom kolu na gostovanju kod VBA u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 3:3, iako su izabranici Frenka Lamparda gubili sa 3:0 u jednom trenutku.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa pruža promenljive partije na startu novog šampionata, i svakako da je i Totenhemu i Čelsiju prioritet Premijer liga, mada su oba tima za sada odlično startovale u Kup takmičenjima. Što se ovog susreta tiče, vrlo je nezahvalno prognozirati konačan ishod pošto duel može da ode u oba pravca, a ono što je karakteristično i za jedne i za druge su mečevi sa dosta golova. Zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Takođe, treba očekivati da Totenhem i Čelsi postignu makar po jedan gol, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64. Za kraj, imamo za vas jedan hrabar predlog. Naime, Čelsi je na četiri poslednja susreta slavio protiv Totenhema, a po nekim najavama Murinjo će na ovom susretu dati šansu nekim fudbalerima koji su imali slabiju minutažu do sada, a sve to zbog plej-of meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope koji je na programu već u četvrtak. Zbog toga smo mišljenja da će gosti postići makar po jedan gol u prvom, i jedan u drugom poluvremenu, pa vam predlažemo da probate sa igrom G1+I&1+II koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.31.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.