Tip dana košarka: Los Angeles Lakers vs Miami Heat, počinje veliko finale NBA lige!!!

Miami

Posle velike borbe u obe konferencije, dobili smo dva tima koja će se boriti za naslov prvaka NBA lige. Los Angeles Lakers su poprilično dominantno došli do ovog finala, jer su na putu do istog lako savladali timove Portlanda i Hjustona, dok su imali malih problema sa timom Denvera u finalu zapada. Lebron Džejms i Entoni Dejvis su odradili svoj posao maksimalno i tu su gde zaslužuju da budu. Sa druge strane Majami igra možda i najbolju košarku u ovom nastavku NBA lige u Orlandu i oni su sjajnom igrom stigli ponovo do borbe za prsten. Prvi meč ovog finala je na programu od 03:00h. Igra se na četiri dobijene utakmice.

Los Angeles Lakers: Tim za velika dela! Najbolji igrač u ligi u paketu sa najboljom četvorkom u celom NBA.

Da li došlo vreme da se Lejkersi konačno vrate na staze stare slave? Dolaskom Lebrona Džejmsa prošle godine, mnogi navijači su mislili da je to to i da je jedino on nedostajao ovoj franšizi. Međutim, to nije bilo dovoljno i čelnici ovog kluba su morali da rade na dovođenju bar još jednog NBA superstara. Dogovor je pao sa Entonijem Dejvisom i bivši igrač Pelikana sada će nositi zlatni dres Los Anđeles Lejkersa. Pored njega roster su pojačali i Ejveri Bredli, kao i Dvajt Hauard koji će sa Megijom da čini pravi stub u reketu i retko ko će moći da prođe kroz njihovu zonu pod košem. Od Kajla Kuzme se očekuje da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu i generalno ceo tim, pre svega da uđe u plejof, a potom i da se takmiči i bori za sam vrh celog NBA šampionata. To su i uradili. I pre prekida sezone zbog “korone” bili su na prvom mestu zapada. U nastavku su zadržali tu poziciju i dominantno došli do finala NBA lige. Tu ih očekuje Majami, pa ćemo videti već večeras koliko mogu izabranici Frenka Vogela?!

Miami Heat: Bajkovita priča tima sa Floride. Erik Spolstra će predvoditi Majami u novom finalu!

Ekipa sa Floride u novu sezonu ulazi sa bitno izmenjenim sastavom. Ono što je svakako ostavilo najviše traga, jeste povlačenje Dvejna Vejda koji je obeležio jednu epohu ove franšize i ostaće upamćen kao legenda, možda i najveća za ovaj grad. Goran Dragić je ostao u timu i pored brojnih spekulacija, kao i Keli Olinik, što je jako bitno za Erika Spolstru, jer oni najbolje mogu da primene njegov sistem na nove igrače. Najveće pojačanje svakako je Džimi Batler koji je ove sezone lider ekipe i od njega se očekuje kandidatura za MVP-ija. Pored njega, okosnicu igre ove sezone nosiće Ben Adejabo koji je znatno napredovao u odnosu na prošlu sezonu, kao i Vinslou koji drži ovaj tim kada je faza odbrane u pitanju. Nema tih superlativa koji bi opisali igru Majamija u ovom nastavku NBA lige u “balonu” u Majamiju. Neverovatna energija i sjajan šut odlike su njihove igre. Džimi Batler predvodi ovaj tim u gotovo svim statističkim kategorijama i pravi je lider na parketu. Robinson i Hirou igraju sjajno, kao i Ben Adebajo koji je otkrovenje ove sezone. Videćemo koliko mogu protiv Lebrona u finalu?!

Naš predlog

Sa ovog meča biramo predlog gost postiže ukupno poena više od 106.5 i Meridianbet daje kvotu 1.76 za taj predlog. Očekujemo Majami u punoj napadačkoj formi, jer se radi o ekipi koja može tako da igra. Lejkersi jesu pokazali konstantnost u fazi napada, ali u dobrani je bilo dosta propusta. Majami ima nekoliko sjajnih trojkaša u ekipi i ukoliko im krene šut, biće jako teško da se sačuvaju. Vidimo ovo kao izgledan predlog i očekujemo jednu spektakularnu seriju ova dva tima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.