Tip dana: Ararat – Crvena Zvezda: Zvezdin popravni na Kipru, opšta mobilizacija za Jermene!

U četvrtak su na programu mečevi plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Ararata i Crvene Zvezde.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova, a ono što svakako valja napomenuti je da se duel igra na Kipru, zbog poznate situacije u Jermeniji, koja nije nimalo dobra.

Ararat: Može li ova ekipa do velikog uspeha?

Ekipa Ararata je, baš kao i Crvena zvezda, takmičenje počela od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Već na prvoj prepreci Jermeni su posustali kada ih je, posle produžetaka, izbacila kiparska Omonija rezultatom 1:0, koja je kasnije igrom slučaja eliminisala i Crvenu Zvezdu.
U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipa Ararata je, ponovo posle produžetaka, prošla dalje. Ovoga puta uspeli su da izbace luksemburšku Folu Eš rezultatom 4:3. U prethodnoj, trećoj rundi kvalifikacija za drugo po redu najkvalitetnije takmičenje u Evropi, Ararat je, i ovoga puta posle produžetaka, izašao kao pobednik u duelu sa slovenačkim Celjem rezultatom 1:0.
Zanimljivo je da su Jermeni bili domaćini u svim kvalifikacionim rundama, a to bi se desilo i ovog puta, ali će ipak meč biti odigran na neutralnom terenu zbog poznate situacije u Jermeniji.
Ekipa Ararata je u šampionatu Jermenije počela veoma loše. U prva tri kola Ararat nije zabeležio pobedu, već samo dva remija i poraz i sa dva osvojena boda nalazi se na pretposlednjem mestu jermenskog prvenstva.
Inače, fudbalski klub Ararat osnovan je pre samo tri godine. Posle samo dve godine klub je uspeo da osvoji i prvu titulu šampiona 2019. godine. Isti uspeh ostvarili su i prošle sezone, kada su kao prvi na tabeli sa 52 osvojena boda, postali prvaci Jermenije drugu godinu zaredom.

Crvena Zvezda: Crveno-beli jure četvrtu uzastopnu grupnu fazu evro takmičenja!

Crvena Zvezda je prošle sezone bez većih problema osvojila treću uzastopnu šampionsku titulu, što im je između ostalog i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
U prvom kolu su izabranici Dejana Stankovića bez većih problema eliminisali Evropu, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 5:0. U drugom kolu kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje Zvezda je gostovala kod Tirane, gde su pružili jednu izuzetno bledu partiju, ali su nekako uspeli da dođu do trijumfa, i to nakon gola koji je postigao Tomane, koji je u međuvremenu napustio redove srpskog šampiona.
Najzad, u trećem kolu kvalifikacija su izabranici Dejana Stankovića ponovo gostovali, i to kod Omonije, ali nažalost nisu uspeli da prođu kiparskog šampiona, pošto su izgubili posle jedanaestereaca. U regularnom toku meča je bilo 1:1, a fudbaleri Omonije su bili koncentrisaniji u penal ruletu, što im je donelo plasman u Ligu Evrope.
Zvezda se morala zadovoljiti sa plej-ofom za Ligu Evrope, gde im je žreb bio naklonjen, pošto su za protivnika dobili ekipu Ararata iz Jermenije.
Što se tiče LingLong Superlige, sigurno je da svi navijači crveno-belih imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto njihovi fudbaleri trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli sa maksimalnim učinkom, pošto su na devet odigranih mečeva ostvarili isto toliko trijumfa, uz fantastičnu gol razliku 31:3.
U prošlom kolu su izabranici Dejana Stankovića odigrali novi sjajan meč, i to na gostovanju kod Mladosti iz Lučana, kada su slavili sa 0:4 i tako se učvrstili na prvoj poziciji na tabeli.

Naš predlog

Treba zaista biti realan pa priznati da su fudbaleri Crvene Zvezde apsolutni favoriti na ovom duelu. Zbog toga vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.29. Treba očekivati da ovo bude jedan meč sa dosta golova, iako je važnost velika, ali je i razlika u kvalitetu dveju ekipa takođe velika. Zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92. Za kraj, mišljenja smo da će izabranici Dejana Stankovića postići po jedan gol u oba poluvremena, pa vam savetujemo da probate sa igrom G1+I&1+II za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 2.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.