Tip dana: Lacio – Atalanta: I jedni i drugi su bili hit prošlog šampionata, ko će sada do trijumfa?

U sredu su na programu zaostali mečevi prvog kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili slobodno možemo reći i derbi kola, pošto će četvrtoplasirana ekipa iz prošlog šampionata dočekati trećeplasiranu, tačnije, Lacio će na “Olimpiku” ugostiti Atalantu.
Duel između ova dva sjajna tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Primarni cilj je ponovo Liga šampiona!

Dugo su fudbaleri Lacija neuspešno pokušavali da dođu do plasmana u Ligu šampiona, čak su dosta puta bez iste ostajali u poslednjem kolu Serije A, ali su im se prošle sezone kockice napokon posložile, i Rimljani će posle dvanaest punih punih godina zaigrati u Ligi šampiona.
Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da su izabranici Simonea Inzagija to u potpunosti i zaslužili, a svakako da će pokušati sve to da ponove i ove sezone, iako to neće biti nimalo lak zadatak, obzirom da je konkurencija žestoka.
Lacio je do sada odigrao samo jedan meč, i to u prošlom kolu kada su na gostovanju kod Kaljarija bez većih problema slavili sa 0:2, što je sjajan rezultat ozbirom da Kaljari važi za ekipu koja retko gubi bodove na Sardiniji.
Ovoga puta Rimljane očekuje dosta teži rival, ali se meč igra na “Olimpiku” gde je Lacio prošle sezone ostvario čak četrnaest trijumfa, tri remija i samo dva poraza.
Prošli meč koji je odiran u Rimu između Lacija i Atalante je bio zaista spektakularan, a na kraju je bilo 3:3, iako je ekipa iz Bergama vodila sa tri gola razlike.

Atalanta: Gasperini radi neverovatne stvari!

Pre svega, treba reći da sjajne partije Atalante više nisu nikakvo iznenađenje, pošto ova ekipa polako ali sigurno postaje sam vrh italijanskog fudbala. Sve to nam najbolje pokazuje prošla sezona, kada su izabranici Đanpjera Gasperinija završili na trećem mestu na tabeli Serije A i obezbedili sebi novi plasman u Ligu šampiona, drugi put zaredom.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, valja napomenuti da je ekipa iz Bergama bila nadomak plasmana u polufinale, pošto su u četvrtfinalu čitavim tokom meča vodili protiv PSŽ-a, ali su onda dozvolili sebi da u samo dva minuta prime dva gola, i tako ostanu bez senzacionalnog plasmana u polufinale.
I pored te eliminacije od Parižana, niko ne može ništa da zameri Atalanti, jer su do poslednjeg trenutka branili čast italijanskog fudbala u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Kada je ova sezona u pitanju, Gasperini je u klub doveo nekoliko izuzetno dobrih pojačanja, a praktično da nije bilo nekih značajnijih odlazaka iz tima, pa je sigurno da je Atalanta i ovog puta jedan od kandidata za “Skudeto”, ali i za plasman u Ligu šampiona.
U prvom kolu je Atalanta bez većih problema slavila na gostovanju kod Torina (2:4), pa je sigurno da u lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na prethodna dva susreta između ove dve ekipe dolazimo do zaključka da su to uglavnom bili dueli sa velikim brojem golova. Mišljenja smo da nas to svakako očekuje i sada pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25. Takođe, za očekivati je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan gol na ovom susretu, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.
Za kraj, treba istaći da Atalanta igra neverovatan fudbal poslednjih godina, i mišljenja smo da neće doživeti poraz na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.