Tip dana košarka: Fenerbahce vs Crvena zvezda, prvo kolo Evrolige i odmah težak rival za crveno bele!

Crvena zvezda

Šest meseci smo čekali nastavak evropskih klupskih takmičenja. Najjače od njih, Evroliga, počela je juče mečevima širom starog kontinenta. Danas su na programu četiri susreta, do kojih izdvajamo gostovanje Crvene zvezde u Turskoj, velikom Feneru koji sa klupe ove godine predvodi srpski stručnjak Igor Kokoškov. Crveno beli su napravili jako dobar roster za predstojeću sezonu i očekuje se da napadnu plasman u najboljih osam timova. Ova utakmica će biti specifična zbog praznih tribina, ali treba da se navikavamo na to. Meč je na programu od 19:45h.

Fenerbahce: Mnogo novih lica u Feneru, očekivanja su ostala ista.

Igor Kokoškov je ovog leta preuzeo tim Fenera posle odlaska Željka Obradovića. Jedan veoma uspešan period je iza ovog tima, čak se može reći i istorijski. Sada je počelo novo poglavlje sa novim stručnim štabom i nekim novim licima u rosteru. Pre svega važno je napomenuti da je ostanak DeKoloa i Jana Veselog veoma bitna stavka u građenju tima i to je prva velika pobeda Kokoškova kao trenera. Slukas je napustio tim, kao i Datome. nekoliko jako zanimljivh lica ćemo gledati ove sezone u ovom sastavu. Pre svega mislimo na Bartela i Ulanovasa koji su imali odlične sezone u Bajernu, odnosno Žalgirisu. Atipični su igrači i mogu da se podrede sistemu igre u kojem nastupaju. Na poziciji organizatora igre došao je doskorašnji plej Crvene zvezde, Lorenco Braun i on će biti veliko pojačanje za ovaj tim. Tu je četvorka koja može da širi igru svojim šutem za tri poena, Džerel Edi. Hamilton će praviti društvo Veselom u reketu i deluje da je Kokoškov dobio sve što je tražio za ovu sezonu.

Crvena zvezda: Saša Obradović je poznat kao trener koji drži do discipline, a to je falilo crveno belima.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri. Prvo kolo protiv ekipe Fenera u gostima je veliki izazov za ovaj tim. Odradili su sjajan posao u pripremnom periodu i ovo će biti odmah na startu pravi test za igrače, koji će im pokazati gde su trenutno u odnosu na ozbiljnu evropsku ekipu.

Naš predlog:

Meč koji je pred nama od 19:45h donosi sa sobom veliki broj potencijalnih predloga. Meridianbet kao favorita vidi ekipu Fenera i pobedu domaćina plaća kvotom 1.30. Ukoliko smatrate da Crvena zvezda može do izenanađenja u Istanbulu, pobedu gostiju Meridianbet plaća kvotom 3.55. Mi smo se odlučili za nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena više od 73.5 i Meridianbet za tu granicu poena daje kvotu 1.79. Očekujemo efikasan meč na obe strane i goste preko ove granice. Zvezda ima napadački potencijal da to uradi i ukoliko budu raspoloženi za igru, granica je dostižna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.