Tip dana: Portugal – Španija: Šampion Evrope protiv “crvene furije”!

U sredu je na programu pregršt zanimljivih prijateljskih fudbalskih mečeva, a za vas smo ovog puta naravno izdvojili derbi meč između Portugala i Španije.
Duel između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Sjajne partije u poslednje vreme!

Aktuelni prvak Evrope objedinio je titule na teritoriji “Starog” kontinenta, trijumfom u prvom ciklusu novog internacionalnog takmičenja.
Fudbaleri Portugala postali su prvi šampioni Lige nacija nakon što su u finalu pobedili reprezentaciju Holandije rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je trebalo da bude održano 2020. godine, aktuelni šampion Evrope je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo drugo mesto na tabeli, i to uz tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Srbiju, ali i tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Ukrajinu, koja je mimo svih očekivanja došla do prvog mesta u ovoj nimalo lakoj kvalifikacionoj grupi.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, Portugal je započeo sjajno ovo takmičenje pošto su na dva odigrana meča ostvarili dva trijumfa, i to prvo protiv Hrvatske na svom terenu kada je bilo 4:1, da bi onda slavili i na gostovanju kod uvek neugodnih Šveđana, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Inače, u poslednjem međusobnom duelu između Portugala i Španije koji je odigran u grupnoj fazi Svetskog prvenstva 2020. godine nije bilo pobednika, a bio je to jedan fantastičan meč na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.

Španija: Odličan start u Ligi nacija!

Treba biti realan pa priznati da Španija ni izbliza ne postiže rezultate kao što je to bio slučaj krajem prošle i početkom tove decenije, kada su 2008. došli do titule Evropskog šampiona, 2010. osvojili Svetsko prvenstvo, da bi sve to zaokružili još jednom titulom na Evropskom prvenstvu 2012.
Ipak, nakon toga je “furija” bez zapaženih rezultata, pošto su najviše dogurali do šesnaestine finala Svetskog i Evropskog prvenstva.
Bilo kako bilo, treba istaći da su izaranici Luisa Enrikea bez većih problema došli do plasmana na Evropsko prvenstvo koje je prvobitno bilo zakazano za ovu godinu, ali je onda otkazano za sledeću zbog poznate situacije sa koronavirusom.
Što se tiče Lige nacija, “crvena furija” je zaista sjajno startovala u ovom takmičenju, pošto su u premijernom meču remizirali na gostovanju kod Nemačke i to golom Gaje u šestom minutu sudijske nadoknade, iako treba priznati da su “panceri” bili bolji rival čitavim tokom duela.
Nakon toga su izabranici Luisa Enrikea bez većih problema slavili na svom terenu protiv u poslednje vreme odlične Ukrajine, a taj duel je završen sa više nego ubedljvih 4:0, uz dva gola Serhija Ramosa, i po jedan Fatija i Toresa.
Inače, ono što je veoma zanimljivo je da je selektor Španije Luis Enrike na jedan sjajan način objavio spisak za duel sa Portugalom, pošto su imena pozvanih bila ispisana na automobilskim tablicama koja je španski selektor i nekadašnji fudbaler Barselone nalepio na improvizovanoj tabli.

Naš predlog

Biće ovo duel dve izuzetno kvalitetne reprezentacije, i mišljenja smo da je najbolje da zaobiđete prognoziranje konačnog ishoda. Svakako, ono što bi mogli da očekujemo na ovom susretu su golovi, i mišljenja smo da će i jedna i druga selekcija postići makar po jedan gol na ovom meču zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.