Tip dana: Norveška – Srbija: Haland kao Hogar strašni, ali Mitar može da potopi Vikinšku galiju!

U četvrtak su na programu mečevi plej-ofa kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2021. godine, a za vas smo ovog puta naravno pripremii duel između Norveške i Srbije.
Meč između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Norveška: Sjajna generacija!

Zanimljivo je da su Norvežani samo jednom do sada nastupili na Evropskom prvenstvu, a to se desilo 2000. godine kada su igrom slučaja bili u grupi sa tadašnjom Jugoslavijom, Slovenijom i Španijom. Na kraju grupne faze Norveška je zauzela treće mesto i to sa skorom od jednog trijumfa, jednog poraza i jednog remija, što je bio identični skor kao i Jugoslavija koja je bila bolja u međusobnom susretu i zbog toga došla do plasmana u četvrtfinale gde su doživeli pravu katastrofu od Holandije.
Dvadeset godina kasnije deluje da Norvežani predvođeni iskusnim Larsom Lagerbekom konačno imaju generaciju koja ponovo može da dođe do plasmana na Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2021. godine. Bez ikakve sumnje, prva zvezda tima je napadač Borusije iz Dortmunda Haland, koji ima zaista impresivnu statistiku ove sezone, a ono što raduje sve navijače nacionalnog tima Norveške je podatak da ovaj fudbaler podjednako dobro igra i za reprezentaciju.
Inače, kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je prvobitno trebalo da bude održano prošle godine, Norvežani su zauzeli treće mesto u svojoj grupi i to iza Španije i Švedske, a ono što svakako treba napomenuti je da nisu imali nijedan poraz na svom terenu gde inače pružaju fantastične partije još od 2017. godine, pa nema nikakve sumnje da izabranike Ljubiše Tumbakovića očekuje i te kako težak posao.
Što se tiče Lige nacija, u prošlom kolu ovog takmičenja izabranici Larsa Lagerbeka su demolirali Severnu Irsku u gostima, a taj meč je završen rezultatom 1:5.

Srbija: Blede partije u poslednje vreme!

Ako se osvrnemo na poslednje rezultate reprezentacije Srbije, sigurno je da smo očekivali dosta više od ove selekcije, koji barem po imenima ima tim koji u najmanju ruku uvek mora da igra na velikim takmičenjima.
U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izabranci Ljubiše Tumbakovića su zauzeli treće mesto i to ispod Ukrajine i Portugala, pa će priliku za popravni imati u baražu gde će danas gostovati kod Norveške.
Međutim, kada se sve sabere i oduzme, evidentno je da srpski tim ima dosta problema a to se najbolje videlo na startu Lige nacija. Inače, kada smo već kod ovog takmičenja, treba reći da su “orlovi” u premijernom izdanju ovog takmičenja uspeli da osvoje prvo mesto u svojoj grupi i dođu do plasmana u B diviziju, gde ih očekuje dosta ozbiljniji rivali.
Kada je u pitanju nova sezona Lige nacija, izabranici Ljubiše Tumbakovića su u prvom kolu doživeli poraz u Moskvi od Rusije, a taj duel je završen rezultatom 1:3. Istina je da su “orlovi” u prvom poluvremenu bili bolja ekipa na terenu, ali nisu iskoristili svoje šanse što je “zbornaja” u nastavku umela da kazni, mada se mora priznati da su tome u mnogome doprineli i srpski defanzivci koji su u par navrata zaista katastrofalno reagovali.
Jedini gol za Srbiju je postigao Aleksandar Mitrović koji je u poslednjih par godina uz Dušana Tadića možda i jedina svetla tačka u dresu “orlova”.
U drugom kolu su izabranici Ljubiše Tumbakovića remizirali na svom terenu protiv Turske, što je i dobar rezultat ako uzmemo u obzir da su “orlovi” celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje.

Naš predlog

Iako su naše simpatije naravno naklonjene srpskom nacionalnom timu, treba naravno biti realan pa priznati da “orlovi” nisu favoriti u ovom susretu. Ipak, ulog je veliki, pa možda i Norveška ne uspe da opravda ulogu blagog favorita, ako ni zbog čega drugog onda zbog prednosti domaćeg terena. Pre svega, savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda i da se fokusirate na golove zbog činjenie da i jedna i druga ekipa mora da ide na trijumf, pa vam zbog toga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.