Tip dana: Legija – Krakovija: Ko će do trofeja u poljskom Superkupu?

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje, ali smo ipak za vas pronašli jedan i te kako zanimljiv susret, i to finale poljskog Superkupa, u kom će se sastati Legija i Krakovija.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 15 minuta.

Legija: Aktuelni šampion u velikoj krizi!

Fudbaleri Legije su prošle sezone bez većih problema došli do nove titule šampiona Poljske, što im je između ostalog i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tu se nažalost ova ekipa nije snašla, pošto su mimo svih očekivanja eliminisani u drugom kolu od Omonije, i to posle produžetaka, kada je bilo 0:2. Poljski šampion je takmičenje nastavio u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali su i tu eliminisani i to u plej-ofu kada su doživeli težak poraz na svom terenu od Karabaga, u meču koji je završen rezultatom 0:3, pa je sigurno da će se sada ekipa iz Varšave u potpunosti okrenuti poljskom šampionatu, ali i Superkupu, gde ih već večeras očekuje veliko finale protiv ekipe Krakovije.
Inače, u ovom trenutku se aktuelni šampion Poljske nalazi na katastrofalnom devetom mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, mada mora se priznati da Legija ima dva meča manje od većine ekipa iz Ekstraklase, pa nema sumnje da će se u narednom periodu ozbiljno uključiti u borbu sa vrh tabele.
Nažalost, Legija je u prošlom kolu poljskog šampionata doživela poraz, i to poprilično neočekivan, pošto su na svom terenu izgubili od Gornika, kada je bilo 1:3, bez obzira što se ta ekipa u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli Ekstraklase.

Krakovija: Može li ova ekipa do novog trofeja?

Fudbaleri Krakovije su igrali poprilično dobro većim delom prošlogodišnjeg poljskog šampionata, ali se čini da su zakazali u plej-ofu gde su na kraju završili kao sedmi, što svakako nije mesto koje garantuje izlazak na evropsku scenu.
Ipak, Krakovija je mimo svih očekivanja došla do trofeja u poljskom Kupu i to pošto su slavili posle produžetaka nad ekipom Lečije u jednom fenomenalnom finalu koje je završeno rezultatom 3:2. Zanimljivo je da je gol za 2:2 Krakovija postigla dva minuta pre isteka regularnog toka, a da su do pobede i trofeja došli u poslednjim minutima produžetaka, čime su oduševili sve svoje navijače.
Što se aktuelnog šampionata tiče, Krakovija se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabelim, sa svega dva boda na svom kontu, a zanimljivo je da su u sezonu krenuli sa minusom od pet bodova na svom saldu zbog nameštanja utakmica u sezoni 2003/04 kada su iz druge lige ušli u prvu.
U prošlom kolu Ekstraklase, Krakovija je doživela novi poraz i to na gostovanju kod četvrtoplasiranog Slaska kada je bilo 3:1. Pre toga je ova simpatična ekipa vezala čak četiri remija, i sigurno je da nije ovog minusa da bi bili daleko bolje plasirani na tabeli, a ovako im po svemu sudeći predstoji velika borba za opstanak u društvu najboljih.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa žele da dođu do trofeja, a posebno veliki motiv će imati Legija koja pruža katasatrofalne partije ove sezone i želi da se baš za to iskupi svojim navijačima sa novim trofejom. Zbog toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68. Treba ovde očekivati i golove, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.