Derbi meč 3. kola Evrolige – 1.000 RSD bonusa da Zvezda pobeđuje Žalgiris

Na veliko oduševljenje svih ljubitelja najbolje evropske košarke, ove sezone, startovala je i Evroliga. U okviru trećeg kola, srpskog predstavnika, Crvenu zvezdu, čeka vrlo interesantan duel sa dobro poznatim protivnikom.
Spremite se za derbi meč Crvena zvezda – Žalgiris.
Ako ste odličan poznavalac najjačeg košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu, već sada možete da prognozirate narednog šampiona Evrope!
Dovoljno je da seregistrujete na sajtu Meridiana i sportsko klađenje na najbolje košarkaške utakmice će vam postati neviđena zabava i avantura! Momentom registracije automatski dobijatesportski bonus dobrodošlice od 1.000 RSD – bez ikakvog uslova za depozit!
Meč Crvena zvezda – Žalgiris
biće svakako zanimljiv, budući da dve ekipe imaju interesantnu istoriju međusobnih okršaja.
Ove godine košarkaški Crvene zvezde i Žalgirisa sastaju se drugi put. Drugim rečima, prvi susret ove godine bio je, ujedno, i njihov poslednji međusobni susret u prošloj sezoni Evrolige, u 19. kolu.
Ekipa sa Malog Kalemegdana je tada, kao domaćin, u Štark areni, izgubila rezultatom 76:70.
U ovoj sezoni Evrolige, pokušaće izabranici Saše Obradovića da se gotovo 10 meseci kasnije “osvete” za ovaj poraz.
Do sada su se u Evroligi Crvena Zvezda i Žalgiris sastali ukupno 10 puta.
Prvi put se to dogodilo u sezoni 1998/99, kada su se ekipe sastale dva puta. U prvom meču trijumfovala je Crvena zvezda (77:69), dok je u drugom meču pobedu odneo Žalgiris (91:65). Kuriozitet je u tome da je te sezone Žalgiris prvi i, za sada, poslednji put bio na krovu Evrope, odnosno te sezone su Litvanci osvojili Evroligu.
Naredni dvomeč između ekipa događa se 16 godina kasnije, u TOP 16 fazi Evrolige, kada je u oba duela Žalgiris bio uspešniji. Međutim, uprkos trijumfima, i Zvezda i Žalgiris su bili eliminisani iz ove faze takmičenja. Sledeći dueli dešavaju se u sezonama 2016/17, 2017/18 i 2019/20 Evrolige, u regularnom delu ovog takmičenja.
Sve u svemu, na ovih 10 duela, Crvena zvezda je trijumfovala 4 puta, dok je litvanska ekipa izlazila kao pobednik 6 puta. Zvezda je, kao domaćin, na 5 mečeva savladala Žalgiris dva puta, a poslednji put je to učinila početkom 2018. godine.
Videćemo kakav će rezultat biti večeras.

14 Comments

  1. Odlična smo ekipa,medjutim,u EL je dosta njih još i boljih. Ova glupava jurnjava za loptom sinoc se zavrsila tako kako se zavrsila u korist Zalgirisa, sto ne znaci da su tehnicki bolji od zvezde bili.

  2. Samo da se zna da DEBAKL JE PORAZ OD BORCA I ČAS KOŠARKE ČAČANA U SRED BEOGRADA!! Mi malar za razliku od komsija igramo kosarku

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.