Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Zalgiris, crveno beli žele nastavak pobedničke serije!

crveno beli

Crveno beli igraju u svojoj dvorani meč trećeg kola Evrolige protiv litvanskog Žalgirisa. Po svim parametrima ovo će biti jedan težak meč u kojem že Crvena zvezda tražiti nastavak pobedničke serije. Naime posle uvodnog poraza od Fenera, izabranici Saše Obradovića su vezali tri pobede. Dve u ABA ligi i prvu u Evorligi protiv Baskonije. Sada ih očekuje jedan fizički veoma zahteban susret, jer Žalgiris godinama unazad gaji takav stil košarke, gde se često igra u punom kontatku i na mali broj poena. Meč je na programu od 19h.

Crvena zvezda: Primetan je napredak iz utakmice u utakmicu kada su crveno beli u pitanju.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri.  Odigrali su sjajno protiv Baskonije, imali su i ubedljivu prednost tokom celog drugog poluvremena. Primetno je da je spoljna linija u odličnoj formi, dok se čeka povratak Terija u centarsku liniju.

Zalgiris: “Zelena šuma” je sjajno startovala u Evroligi, mimo mnogih očekivanja.

Najbitnija promena kod “zelene šume” ove sezone je odlazak ikone ovog kluba, Šarunasa Jasikevičijusa. Posle nekoliko zaista sjajnih sezona na klupi Žalgirisa on se otisnuo na još veći izazov, a to je mesto prvog trenera Barselone. Tim iz Kaunasa nije dovodio mnogo novih lica u svoj roster. Otišli su Ulanovas, Lendejl i Lidej, dok su tim pojačali Lovernj i Augustin Rubit. Veliko pojačanje za ovaj tim je oporavak Grigonisa, koji bi uz Volkapa i Lekavičijusa trebao da bude udarna snaga ovogodišnjeg sastava ekipe Žalgirisa. Ukoliko se popravi situacija sa “koronom” sigurno ćemo gledati pune tribine, jer nema vernijih navijača u Evropi od onih koje ima ovaj tim. I pored problema sa “koronom” koja je pogodila Lovernja, Žalgiris je sjajno startovao u Evroligi sa dve pobede. Savladali su Olimpijakos i Himki, oba puta u gostima i to je zaista neočekivan start ovog tima, kojem su mnogi predviđali samo dno tabele, usled brojnih promena u rosteru. Ipak, još jednom je pokazao litvanski tim da je iznad svih spekulacija.

Naš predlog:

Meč koji donosi veliki broj predloga. Meridianbet pobedu domaćina plaća kvotom 1.44, dok za pobedu gostiju Meridianbet je izdvojio kvotu 2.80. Očekujemo jedan jako zanimljiv meč ova dva rivala, jer ove sezone gaje potpuno različite stilove košarke. Mi smo izabrali sledeći predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-4.5) i Meridianbet daje kvotu 1.81 za taj predlog. Crveno beli su na svom parketu jako opasan protivnik i po našoj analizi oni će slaviti na ovom susretu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.