163. večiti derbi – Partizan traži formu, Crvena zvezda bez milosti

Nedelja je dan za “večiti” derbi – Isprati najvažniju utakmicu u Srbiji uz BONUS 1.000 RSD

Nakon dvonedeljne pauze u domaćem prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza u Ligi nacija, nastavlja se Superliga Srbije. Sjajna vest je što nas odmah u 11. kolu čeka meč koji izaziva najveću pažnju javnosti na Balkanu.
Spremite se za 163. večiti derbi i meč Partizan – Crvena zvezda! Utakmica se igra danas, sa početkom u 17 časova u Humskoj.

Tim povodom imamo iznenađenje za sve kladioničarske duše i ljubitelje domaćeg fudbala! Naime, ukoliko se danas registrujete na sajtu meridianbet.rs odmah dobijate 1.000 DINARA sportskog bonusa na poklon.

Iskoristite jedinstvenu priliku i već sada preuzmite bonus OVDE.
Stiče se utisak da Partizan nekako “posrće” u SLS i da još uvek traži svoju pravu igru. Nakon eliminacije iz 3. kola kvalifikacija Lige Evrope od belgijske Šarlroe, Partizan je odlučio da uvede promene u redovima svojih fudbalera.

U samom finišu prelaznog roka, klub iz Humske su napustili Umar Sadik (Almerija) i iskusni Bojan Matić (Atromitos). S druge strane, kao slobodni igrači stigli su Miloš Jojić i Ivan Obradović, zatim Svetozar Marković (Olimpijakos), Filip Holender (Lugano) i dete PSŽ-a Žan-Kristof Bajbek.
Ove sezone, Crvena zvezda je apsolutno nemilosrdna prema protivnicima iz domaćeg šampionata. Deset utakmica, deset pobeda, stoprocentan učinak. Šlag na tortu jeste i plasman u Ligu Evrope, nakon trijumfa u plej-ofu kvalifikacija nad Araratom iz Jermenije.

Čini se, dakle, da su sve karte u rukama Dejana Stankovića.
Kada govorimo o odmeravanju snaga između Partizana i Crvene zvezde, brojke i statistika nikada ne lažu.

Do sada, Partizan je u večitim derbijima slavio 47 puta, dok Crvena zvezda ima bolji skor – 64 pobede. Ekipe su ukupno 51 put remizirale. Pored većeg broja pobeda, crveno-beli su takođe postigli veći broj golova u svim dosadašnjim derbijima – 227:196.

Poslednji put, večiti su se susreli 10. juna u polufinalu Kupa Srbije, kada su crno-beli slavili minimalnim rezultatom 1:0. Međutim, njihov poslednji međusobni duel u SLS dogodio se 1. marta ove godine, kada je meč završen bez golova.

Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli sa maksimalnim brojem bodova iz svih odigranih utakmica (30). Impresivna je i gol razliku ove sezone – 34 postignuta gola i svega 3 primljena.

S druge strane, Partizan jeste drugi na tabeli, ali zaostaje za crveno-belima 8 bodova. Iz 10 kola, ima skor od 7 pobeda, 2 poraza i remija. Stanojevićeva četa postigla je 25 golova na ovim mečevima, a primila 9.
Dakle, statistika možda jeste na strani crveno-belih, ali Partizan teško i retko gubi na svom terenu…

12 Comments

  1. Nemate veze ni jedni ni drugi.Odavno ste rekli laku noć fudbalu.Sramota na sta lici nas derbi, slozio bih se sa tipom u Meridianu 0-2 gola, mada Partizan zna da uvali, sigurica 1-2gola na mecu bilo

  2. Realno prvo poluvreme je i bilo nekog fudbala, posle standardo losa utakmica…zvezda imala sansi, ali sumnjiv korner i greska Jojica doveli su do toga da zvezda konacno na derbiju iz penala postigne gol. Sramna igra i jednih i drugih.

  3. Borba vecitih rivala,163 DERBI koji se ne propusta,praznik fudbala koji svi jedva cekamo,a jos propracen izuzetno od Meridiana i svih njegovih izuzetnih bonusa….Kakav divan dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.