Tip dana: Milan – Roma: Da li je vreme za prvi kiks “rosonera”?

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda nego što je to slučaj bio za vikend, ali i pored toga nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret u okviru petog kola italijanske Serije A, u kom će Milan na svom “San Siru” dočekati Romu.
Meč između ove dev ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Početak iz snova!

Utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da očekuju da će fudbaleri Milana igrati ovoliko dobro na startu ove sezone. Naime, “rosoneri” se posle četiri odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli italijanske Serije A sa maksimalnim brojem bodova, pošto su izabranici Stefana Piolija na četiri odigrana meča ostvarili isto toliko trijumfa.
Sigurno je je svim navijačima Milana posebno drag bio trijumf u prošlom kolu kada su u “Derbiju Dela Madonina” savladali Inter sa 1:2, nakon čega su se osamili na prvom mestu na tabeli.
Pre toga je ekipa sa “San Sira” ostvarila pobede protiv Bolonje, Krotonea i Specija, i mora se priznati da je Milan imao poprilično dobar žreb u prva tri kola, ali tek sada predstoje dosta ozbiljniji mečevi.
Zlatan Ibrahimović i drugari su uspešno startovali i u Ligi Evrope gde su bez većih problema slavili na gostovanju kod Seltika, a taj duel je završen rezultatom 1:3, pa je sigurno da zbog svega toga “rosoneri” u jednom lepom raspoloženju iščekuju duel sa Romom.
Do sada su izabranici Stefana Piolija odigrali dva meča na svom terenu na kojima su ostvarili dve pobede, bez primljenog gola.
U poslednjem međusobnom okršaju protiv Rome, “rosoneri” su savladali “vučicu” a taj meč je završen rezultatom 2:0.

Roma: Stvari idu na bolje!

Fudbaleri Rome drugu godinu zaredom nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, čim je bez ikakve sumnje i sezone neuspešna, pošto je poznato da je primarni cilj Rimljana ulazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali do toga nažalost izabranici Paula Fonseke nisu uspeli da dođu, pošto su na kraju zauzeli peto mesto na tabeli, uz čak deset bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lacio.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, Rimljani su na jedan poprilično čudan način započeli sezonu. Naime, Fudbaleri Rome osvojili su bod u meču sa Veronom na otvaranju nove sezone Serije, ali samo tri dana nakon što je duel završen bez golova stigla je vest da su isti izgubili, i to službenim rezultatom 3:0.
Naime, klub iz italijanske prestonice kažnjen je zbog velike greške u administrativnim poslovima vezanim za slučaj Amadua Dijavare.
Posle toga je Roma zaigrala sjajno i na tri odigrana susreta imaju dva trijumfa i jedan remi. Prvo su Rimljani remizirali na svom terenu protiv Juventusa u jednom sjajno susretu koji je završen rezultatom 2:2, da bi nakon toga došli do trijumfa na teškom gostovanju kod Udinezea, ali i u prošlom kolu na Olimpiku kada je stradao Benevento (5:2.)
Uspešno je “vučica” startovala i u Ligi Evrope gde su posle preokreta došli do tri boda protiv Jang Bojsa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.

Naš predlog

U prošlosti su nas ove dve ekipe navikle na sjajne susrete, a mišljenja smo da nas baš to očekuje i sada, uz podatak da su ipak “rosoneri”, kada se sve sabere i oduzme favoriti u ovom duelu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10. Takođe, po tradiciji, na “San Siru” bi trebalo da bude i dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Za kraj, treba očekivati da i Milan i Roma postignu makar po jedan gol na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.