Tip dana košarka: Partizan vs Cedevita Olimpija, derbi meč ABA lige igra se u Beogradu.

Partizan
Partizan - Cedevita Olimpija, Aba liga Belgrade, Serbia Januar 11. Beograd, Srbija 11.1.2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Partizan i Cedevita Olimpija igraju jako bitan meč u okviru ABA lige danas od 19h. Crno beli u ovaj duel ulaze posle dve vezane pobede, protiv FMP-a u okviru regionalne lige, a potom i protiv Bashišekira u Evrokupu. I dalje imaju ozbiljnih kadrovskih problema, jer ne mogu da računaju na Jaramaza i Mozlija zbog povreda. Sa druge strane Cedevita Olmpija je dobro otvorila ovu sezonu i igraju jako dobro na početku ove takmičarske godine. Ovo je derbi meč ABA lige i pobeda će doneti mnogo timu koji to ostvari.

Partizan: Crno beli i dalje traže svoju formu na početku sezone.

Partizan je jedan od timova koji je najviše žalio za prekidom prošle sezone, jer imao gotovo sve u svojim rukama. Tim su koji je bio prvi i u Evrokupu, ali i u ABA ligi u regularnom delu. Šta je tu je, nova sezona počinje sa malim izmenama u rosteru i jednom velikom na klupi crno belog tima. Umesto Trinkijerija koji je otišao u Bajern, prvi strateg Partizana postao je njegov doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović. Vlado je uspeo sa predsednikom kluba da zadrži okosnicu tima. Umesto Voldena doveden je Mekentajer, Dangubić je pojačao sastav, kao i Erik Mika na poziciji centra. Umesto Birčevića, u tim se vratio sa pozajmice Stefan Janković. Partizan i ove sezone ima najviše ambicije. Povrede Jaramaza i Mozlija pomeraju mnoge stvari u rotacijama Partizana, tako da će igrači morati da se prilagode ovoj situaciji i izvuku najbolje za svoj tim. Jako bitan meč za crno bele i pobeda može mnogo toga da donese ovom klubu.

Cedevita Olimpija: Iskusan roster koji zna kako se igraju ovakvi mečevi.

Ekipa Cedevite Olimpije je napravila jedan kvalitetan roster za ovu sezonu. Tu su igrači koji mogu da naprave razliku na parketu u oba pravca. Jedan od najboljih iz prošle sezone Jaka Blažič je ostao u ovom timu i predvodiće tim i u novoj sezoni ABA lige i Evrokupa. Pored njega, tu si i Edo Murić, kao i Hopkins koji je imao sjajan kraj prošle sezone. Od novajlija treba istaći povratnika u ovaj tim, a to je iskusni Roko Leni Ukić koji će svojim isustvom doprineti igri ovog sastava i sasvim sigućno će pomoći mladim igračima da stasaju i razvijaju svoj talenat. Rion Braun i Kendrik Peri su udarne igle u napadu i od njih će mnogo toga zavisiti kada je košgeterski deo u pitanju. Kendrik Peri igra zaista sjajno na početku ove sezone i pokazao je da nije slučajno onako dobro igrao u Megi. Blažič je standardno veoma motivisan protiv Partizana, pa nas očekuje jedan jako uzbudljiv meč u kojem možemo videti veliki broj poena na obe strane.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog domaćin pobednik meča sa hendikepom (-3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.77 za taj predlog. Ipak malu prednost dajemo domaćinima iako imaju problema sa rosterom za ovaj meč. Očekujemo da će Partizan biti jako motivisan i da će igrači znati da iskoriste svoje nove uloge u timu. Cedevita Olimpija jeste snažan tim, ali smatramo da crno beli imaju rešenja za njihove najbolje igrače. Svakako nas očekuje jedan zanimljiv susret i ne treba ga propustiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.